POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Johansson: "Jag är här för att spela"

Foto: Scanpix

Mikael Antonssons återbud lämnar en öppen mittbacksplats bredvid Andreas Granqvist. Favorit att få starta som mittback är nu Malmö FF:s Erik Johansson.
– Att han fick lämna var positivt för mig, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Ljumsken höll inte för Mikael Antonsson som idag tvingades lämna återbud till EM-kvalmatchen mot Moldavien. Nu när mittbacken lämnat truppen så skapar det en lucka i startelvan bredvid Andreas Granqvist, en lucka som nu Malmö FF:s Erik Johansson är favorit till att fylla.

– Det är såklart tråkigt för honom, men det öppnar upp för oss nya att få chansen att få spela. Så detta är positivt för mig, säger mittbacken till Fotbollskanalen innan dagens landslagsträning.

Känner du att platsen är din nu när Antonsson är borta?

– Jag är här för att försöka få spela. Nu är det upp till Erik att ta ut vem som ska spela. Känslan är att man redan idag kommer känna vem som spelar bredvid Granqvist.

Mittbacken fanns med i EM-kval-truppen redan i oktober när man mötte Ryssland och Liechtenstein, men det var först på januariturnen mittbacken fick göra sin landslagsdebut. Nu är mittbacken redo att spela mot Moldavien om Erik Hamren bara låter honom.

– Senaste halvåret har jag utvecklats väldigt mycket som spelare. Jag har några steg kvar i kroppen och den utvecklingen får man genom såna här erfarenheter. Det är förvisso svensk försäsong men jag känner mig start och i bra form, säger 26-åringen.

Vad är din bild av Andreas Granqvist som är given och den som den ersättande mittbacken kommer spela bredvid?

Nu har jag inte spelat någonting med honom, bara tränat. Men det är en duktig spelare som är fysiskt stark. En aggressiv mittback med bra uppspel.

Hur jobbigt är det att spela ihop med någon som man har väldigt lite speltid med?

Det är klart positivt att spela ihop med någon man spelat med en längre tid, men här är det så pass bra kvalité på spelarna så det ska inte vara några större problem.

I och med att Filip Helander kallades in som ersättare till Mikael Antonsson finns nu tre mittbackar i truppen som spelade i Malmö FF förra året. Bland trion så var Johansson den som ofta fick kliva åt sidan. Nu är det istället han som naturligt borde gå först.

– Precis, men för ett år sedan hade vi väldigt bra mittbackar i Malmö med Filip och Pontus som båda är med här. Det tyder ju på att Malmö gjort en bra scouting där. Men det är en osannorlik resa jag har gjort. Jag har spelat mittfältare genom åren, mittback har jag egentligen bara spelat de senaste tre åren.

Sverige möter Moldavien på fredag med avspark 20:45.

Publicerad 2015-03-24 kl 11:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå