Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

JUKALENDERN 24 DECEMBER: Med den störste, tomten, av dem alla

Nästa

Avbryt
Försök igen

Diego Armando Maradona, D10s. Kärt barn har många namn. VM:s störste stjärna stod för första gången vid sidan om planen, givetvis hittar vi honom bakom lucka 24.

Ja, det var Andres Iniesta som sköt Spanien till VM-guldet, och ja, det vad Diego Forlan som blev VM:s bäste spelare.

Men ändå var ingen av dem VM:s störste stjärna när turnerginen summerades, för när man tittade tillbaka på det som varit nere i Sydafrika var det en person som stod ut, en person som hade de mest välbesökta, och mest anarkistiska presskonferenserna: Diego Maradona.

Som spelare hamnade han alltid i fokus, och nu gjorde han det även som tränare. De speciella bänkkameror som Fifa satt upp under gjorde att man kunde följa tränarnas minsta rörelser. Och medan många av dem inte bjöd på stor underhållning så fanns det andra som bjöd till mer, och en som bjöd till mest.

Kolla in stilstudien från Maradonas agerande längs sidlinjen under Arentinas match mot Sydkorea. Kolla framförallt in den sublima klacken när bollen kommer flygande. Den hade knappast Lagerbäck eller Rehhagel bjudit på

Äh, vi tar två gamla sköna klipp som bonus. Det första är från en uppvärming med Napoli - och det andra är från Emir Kusturicas dokumentär Maradona, där Maradona sjunger om Maradona... Fantastiska klipp, bara att julnjuta!

Publicerad 2010-12-24 kl 11:14
Annons
Annons
Annons