Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Källström ser ett förändrat landslag: ”Det viktigaste var en bra selfie”

Foto: TT

Kim har spelat sin sista match i landslagströjan. I sitt sommarprat i P1 berättar han nu om maktfördelningen i landslaget, och hur laget förändrats genom åren.
- Det viktigaste var en bra selfie, säger han.

Kim Källström lade landslagströjan på hyllan efter sommarens mästerskap. Nu talar han ut om hela hans landslagsera i sitt sommarprat i P1.

Där berättar han om hur landslaget förändrat sig från Källströms debut i landslaget till dagens landslag.

Efter att Sverige säkrade EM-avancemanget mot Danmark hade inte Källström samma känsla som vid de tidigare kvalavancemangen.

- Jag ville bara sitta och njuta av stunden, känna lättnaden i kroppen där ångesten just lämnat. Men mitt omklädningsrum var upplöst - att gå runt i bara shorts och bara banka i varandras ryggar var förbi. Min tid var en annan, jag var bland det gamla, säger Källström i sitt sommarprat i P1 och fortsätter:

- Något annat hade tagit befälet. Det viktigaste för mina nya kamrater var att få till en bra selfie och misskreditera Danmark och hylla sig själva.

Han säger dock att förändringen inte behöver vara negativ – bara att den inte passade han själv.

- Samhället förändras och fotbollen förändras. Allt måste förändras för att fortsätta leva. Hade det varit som förr hade det garanterat inte blivit bättre, säger han.

Källström gick även in på Zlatans roll i landslaget och vilken stor makt storstjärnan har haft i det svenska landslaget.

- Ju bättre du är på att spela, desto mer har du att säga till om. I landslaget hade vi Zlatan. Den kanske bästa svenska fotbollsspelaren genom alla tider. Han bestämde över sig själv, laget, ledarna och förbundet, säger han.

- Följer du inte ledaren så fasar du ut dig själv. Det är politiskt självmord att köra solo mot ledaren. Gruppen kommer stöta ut dig tydligt eller frysa ut dig sakta. Men ut, det åker du. Allt handlar om att vara med i värmen, ta plats och kunna påverka. Därför är det svårt att ha gamla inflytelserika spelare på bänken.

Samtidigt som Källström beskriver Zlatans roll och ledarstil i landslaget hyllar han tillvägagångssätt i träningar och omklädningsrum.

- Han kan maktens spel. Han är en mästare i omklädningsrummet och på träningarna. Ville jag föreslå en ny hörnvariant var det honom man frågade.

Publicerad 2016-07-24 kl 15:16
LANDSLAG

FAKTA

Förnamn: Kim
Smeknamn:
Efternamn: Källström
Född: 1982-08-24
Ålder: 35
Födelseort: Sandviken
Nationalitet: Sverige
Längd: 185 cm
Vikt: 79 kg
Position: Mittfältare
Tröjnummer: 16
Liga/Cup Mål Spelade Byten Rött Gult
Allsvenskan 2017 3 26 0 0 6
Svenska Cupen 2017 - 2018 0 0 0 0 0

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER