POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Källström: ''Slipper tjat om vem som ska spela''

- Tobias Linderoth kommer troligtvis inte vara 100-procentig. Kanske en 60-70 minuters spelare, sa förbundskaptenen Lasse Lagerbäck på onsdagens presskonferens.
Beskedet öppnar en plats i startelvan för Kim Källström.

- Tråkigt för Tobbe, men det innebär samtidigt att det är stor chans att det blir jag och Anders (Svensson) som får starta på innermittfältet. Så förhoppningsvis slipper vi diskussionen om vem av oss två som ska spela, säger Källström till FotbollDirekt.com.

Skönt att slippa den diskussionen? - Den har förföljt en länge så hoppas den är över nu.

Att Linderoth troligtvis inte kommer spela från start i EM, enligt Lagerbäck, gör att Svensson troligtvis kommer tar hand om den defensiva rollen på mitten och Kim den offensiva.
- I 99 procent av min karriär har jag spelat just offensiv innermittfältare. Så självklart känner jag mig mest hemma där.

Kim kommer från den franska cupfinalen i lördags som Lyon vann mot Paris Saint Germain med 1-0. Det innebär att Lyon tog hem både cupen och ligan i Frankrike. Landslagsmittfältaren har fått vara skadefri och har spelat runt 50 matcher under säsongen. Han kommer till samligen med gott självförtroende.
- Jag är väl förberedd inför EM och jättenöjd med både mina och lagets insatser, säger Kim.

Känner du dig sliten efter mycket matcher? - Det känns ju inte som september precis. Men jag kommer köra för fullt med landslaget under veckan. Sedan hoppas jag på 90 minuter mot Ukraina på söndag.

Ingen direkt vila alltså? - Att vila sig i form är inget för mig. Jag behöver träna för att hålla igång.

Källström väntar fortfarande på genombrottet i landslaget. Det finns en del att bevisa.

- Så är det för alla spelare, men självklart finns där lite extra press på mig. Det har varit mycket upp och ner i landslaget och jag har väl spelat runt 50 landskamper utan att vara riktigt ordinarie.

Vad krävs för att det ska lossna? - Jag vill ha mycket boll och tycker om när laget är på väg framåt. Sedan är det viktigt att känna trygghet och få spela kontinuerligt också.

Får vi se din fruktade vänsterfot på fasta situationer i sommar? - Mycket möjligt, även om vi också har Sebastian Larsson som kan slå fantastiska inlägg och frisparkar. Den som känner sig hetast för dagen får ta dom, avslutar Källström.

Anders Svensson
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-29 kl 12:20
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå