POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Kåmark överraskad av svagt Nordkorea: ”Trodde de skulle vara bättre”

Pontus Kåmark blev inte imponerad av Nordkoreas första VM-match. Ingen stack ut och ingen gjorde något oväntat.
- De skapade inte mycket chanser, säger han till fotbollskanalen.se.

Nordkorea inledde dam-VM med att förlora mot starka USA med 2-0. Inget katastrofalt resultat, men TV4-experten Pontus Kåmark imponerades inte av nordkoreanskornas spel.

- Det är ett hyfsat lag, men de har en hel del brister. De skapade inte mycket chanser, säger han till fotbollskanalen.se.

Nordkorea har en tradition av starka damlag och har vunnit asiatiska mästerskapen tre gånger, men har aldrig nått längre i VM än kvartsfinal (2007). Enligt Kåmark är årets uppsättning ett väldigt homogent lag, ett starkt kollektiv utan stjärnor.

- Man undrar vem den stora stjärnan är, vem det stora hotet är. Alla är snabba och passningsskickliga, och alla är väldigt lika i karaktär. Det är både deras styrka och svaghet – vi får då se det som en svaghet. Svenskorna måste vara beredda, för koreanskorna är snabba, men de har inga världsklasspelare. Jag tyckte inte att de fick ihop det mot USA, amerikanskorna kunde ha gjort fler mål.

Kåmark varnar dock för övermod - koreanskorna har en stark högerkant med yttern Su Gyong Kim.

- Vi har dock en vass vänsterkant, så det passar oss bra. Therese Sjögran och Sara Thunebro är starka. De måste ligga tätt och hänga med på kanten.

Publicerad 2011-07-01 kl 08:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå