Kane slog rekord i engelsk seger - Shaw utvisad på 54 sekunder

EM-kval (herr)

Harry Kane slog till i 2-1-segern mot Italien och blev meste målskytt i engelska landslaget genom tiderna.
I samma match blev Manchester United-backen Luke Shaw utvisad efter två gula på 54 sekunder.
- Slarvigt, sa förre landslagskeepern Robert Green i BBC.

På torsdagen inleddes EM-kvalet och ett stormöte stod för dörren direkt. Det var nämligen en repris på EM-finalen från 2021, England och Italien drabbade samman i Neapel.

England tog ledningen efter tio minuters spel. Efter en stökig situation på hörna kunde Declan Rice skicka in 1-0.

- Det var inte vackert, men det tar man, sa förre landslagskeepern Robert Green i BBC.

I den 43:e minuten fick England straff efter att en luftpastej träffat Giovanni Di Lorenzos arm. Från elva meter var Harry Kane iskall och satte dit 2-0. Det var ett rekordmål. Forwarden är nu Englands meste landslagsmålsskytt genom tiderna, han passerade Wayne Rooney som gjorde 53 landslagsmål under sin karriär.

"En enastående prestation", skrev legendaren Gary Lineker på Twitter.

- Han får upprättelse. Man måste beundra och respektera honom, sa Joe Cole i BBC.

I matchens andra akt kröp Italien närmare. Mateo Retegui gjorde sitt första A-landslagmål i sin debut i den 56:e minuten.

I den 80:e minuten blev Luke Shaw utvisad, backen fick sitt andra gula kort efter en tackling på Retegui. Faktum är att Manchester United-backen bara 54 sekunder dessförinnan hade fått sin första varning.

- Det var ett par slarviga minuter av Shaw - och hela andra halvlek har varit slarvig av England, sa Green i BBC.

Trots en man mindre lyckades England hålla undan, vinna matchen och inleda EM-kvalet på bästa möjliga sätt.

England ställs härnäst mot Ukraina, Italien ställs mot Malta.

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Acerbi, Toloi, Spinazzola - Barella, Jorginho, Verratti - Berardi, Retegui, Pellegrini.

England: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Phillips, Rice, Bellingham - Saka, Kane, Grealish.

Publicerad 2023-03-23 kl 22:40