Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Kanon tog Algeriet till VM

Algeriet-Egypten 1-0 (spelades på neutral plan i Sudan)
1-0 Antar Yahia (40)

Algeriet har nått VM för första gången sedan 1986 sedan Bochums Antar Yahia dundrat in matchens enda mål i den direkt avgörande matchen mot Egypten som spelade i Sudan.

Yahia drämde till på volley ur snäv vinkel efter 40 minuter och bollen gick som en projektil upp i ribban och i mål.

Yahia är född och uppväxt i Frankrike och spelade i det franska U18-landslaget innan han tog steget till Algeriet. Till vardags är han klubbkamrat med Matias Concha i tyska Bochum.

Egypten satsade hårt framåt i andra halvlek för att nå en kvittering. Laget skapade flera bra chanser, men Algeriets andramålvakt Faouzi Chaouchi, som gjorde sin blott tredje landskamp, storspelade och svara för flera mycket bra räddningar.

Efter en timmes spel hade Egypten en väldigt bra chans sedan inhoppare Zidan tagit sig fram men Chaouchi räddade Meteabs skott.

Tio minuter senare gjorde Chaochi en fantomräddning när Amr Zaki störtade fram mot mål.

Det var självklart laddat och spänt i denna superrysare. Egypten såg vassast ut under första halvtimmen och det blev tidigt ett mindre bråk mellan spelarena efter en duell på mittplan.

Och ni kan väl förutsättningarna. Det handlade om direkt avgörande VM-kvalmatch på neutral plan i Sudan. Matchen hade ju bland annat föregåtts av att den algeriska spelarbussen attackerades av stenkastade egyptiska fans i Kairo och att Egypten fick fram den här matchen tack vare ett 2-0-mål i 95:e minuten när de möttes i Kairo i lördags. 2-0-målet gav det faktum att lagen var på lika poäng och lika målskilland.

Omdurman vid Khartoum i Sudan valdes som plast för den slutliga uppgörelsen och efter supporterbråk i samband med första matchen var det sudanska säkerhetspådraget enormt. Minst 15 000 poliser hade kallats in för att hålla de tillresta supportrarna på plats.

Och Algeriet drog alltså det längsta strået till sist.

Publicerad 2009-11-18 kl 20:03
Annons
Annons
Annons