Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Kastade bengalen: "Vill be om ursäkt till vårt land"

Foto: Scanpix/Facebook

Mannen som kastade den brinnande bengalen mot den ryska målvakten Igor Akinfeev har nu överlämnat sig själv till polisen.
– Jag vill be om ursäkt till den skadade spelaren, hans familj, alla våra fans och till vårt land, säger Luka Lazarevic, 25, enligt ryska medier.

Det var i fredagskväll som skandalscenerna mellan Montenegro och Ryssland bröt ut. Redan i matchen första minut träffades målvakten Igor Akinfeev utav en brinnande bengal i huvudet. Målvakten bars ut på bår och fick senare både hjärnskakning och brännskador på på huvudet.

Nu har den 25-åriga mannen som kastade bengalen lämnat in sig själv till polisen och är ångerfull över vad han gjort. Enligt ryska medier som i sin tur hänvisar till montenegrinska medier har Luka Lazarevic lämnat in sig själv till polisen. På filmer från matchen hade polisen redan identifierat honom, men nu blev det så att han lämnade in sig själv.

– Först av allt, jag vill be om ursäkt till den skadade spelaren och hans familj, precis som till våra fans och till vårt land. Nu har jag blivit medveten om vilka konsekvenser kastet kan få, säger han enligt den montenegrinska tidningen Vijesti.

Luka Lazarevic säger att han inför matchen drack öl på en av de lokala pubarna. Efteråt gick han hem och berättade allt för sin pappa. Under lördagen begav han sig sedan till polisstationen och förklarade vad han gjort. I förhör med polisen ska Lazarevic ha sagt att kastet av bengalen inte var något som var planerat sedan tidigare.

– När matchen startade kastade någon en eld som landade nära mitt vänstra ben. Jag böjde mig ner och ville inte att jag eller någon omkring mig skulle brännas. Jag reagerade instinktivt och kastade den ner mot planen

– När den landade märkte jag att den träffade den ryske målvakten i nacken och på axlarna. Om jag kunde gå ner på planen skulle jag gå ner och hjälpa honom. Jag ångrar att det hände.

Nu väntar förmodligen hårda straff mot 25-åringen och även för Montenegros landslag. Matchen spelades vidare men avbröts vid ställningen 1-1, men beslut kring slutresultatet kommer att tas av UEFA. Än har ingen beslut tagits men igår rasade Montenegros förbundsbas Momir Djurdjevac över incidenten.

– Fansen sjunger "Montenegro, vi älskar dig" men kastar bengaler, förolämpar motståndarna och orsakar en massa problem, det är ett sådant hyckleri. Vi ser ut som barbarer, total katastrof. Det verkar som om vi inte förtjänar att ha ett eget land, säger Djurdjevac.

– Vi kommer sannolikt att få säga hej då till en stor turnering, men vad som skrämmer mig är att det här kan hända igen och någon måste kliva fram och säga att "nu är det nog". Vem vill spela för landslaget under de här förutsättningarna?

I Ryssland hoppas man på att få segern tilldömt och i såna fall inkasera en 3-0-seger

– I våra ögon borde det här räknas som en förlust för Montenegro. Vi varnade Uefas delegater om det här redan efter första incidenten. Vi sa att: ”Om det händer något igen så kommer vi lämna in en protest, sa ryska förbundets ordförande Nikolai Tolstykh enligt TT.

Publicerad 2015-03-29 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons