POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Kennedy: Jag är redo

På tisdag läser Lars Lagerbäck upp en lista på 23 män som erbjuds sommarjobb på kontinenten i juni. Kennedy Bakircioglü hoppas vara en av dem.

Ajaxspelaren är emellertid inte ensam om att vilja boka en Alpresa i sommar, konkurrensen om en mittfältsplats i EM-truppen blir stenhård.

För två år sedan hamnade han, efter en sensationell vår i Twente, precis utanför truppen och fick nöja sig med att bli uttagen som reserv inför VM i Tyskland.

- Den här gången är jag redo att åka med. Och jag vill spela, precis som alla andra, säger Kennedy Bakircioglü när TT träffar honom efter ett träningspass på Amsterdam arena.

Bakircioglü var med på fjolårets kvalresa och hoppade in i båda kvalmatcherna mot Danmark och borta mot Spanien. Han spelade också från start i träningsmatchen mot Turkiet i februari, men blev kvar på bänken mot Brasilien en dryg månad senare.

Onda ljumskar

Förra sommaren skrev han kontrakt med storklubben Ajax och imponerade så pass att han tog en ordinarie plats i tremannaanfallet. Tyvärr drabbades han envisa besvär med ljumskarna och under vårsäsongen har det mest blivit inhopp och till och med några matcher på läktaren.

Den senaste veckan har Bakircioglü hoppat in i båda segermatcherna mot Heerenveen i kampen om en direktplats till Champions league. Han lekte stundtals med motståndarförsvaret och känner att formen är på gång.

- Jag har fått tecken på att jag finns med i EM-tankarna. Jag har tät kontakt med Roland Andersson och både han och Lagerbäck vet vad jag kan sedan tidigare.

Sju eller åtta?

Med tanke på tidigare uttagningar och de andra yttermittfältarnas (Fredrik Ljungberg, Christian Wilhelmsson och Sebastian Larsson) form kan Bakircioglüs sommarplaner avgöras av fördelningen mellan backar, mittfältare och anfallare. Om det blir åtta mittfältare kan Kennedy troligen packa EM-väskan. Sju, ja då blir det tuffare.

- Jag blir självklart väldigt besviken om jag inte kommer med. I nuläget vet jag inte ens hur man får veta om man kommer med eller inte. Men det lär ju visa sig.

Publicerad 2008-05-08 kl 16:15
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå