Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Kennet Andersson: Hysén snäppet efter Gerndt

Den gamle svenske landslagsanfallaren Kennet Andersson tycker det är helt rätt av Hamrén att satsa på Alexander Gerndt i kvällens landskamp mot Ukraina:
- Tobbe Hysén ligger snäppet efter Gerndt, säger Kennet till fotbollskanalen.

Med sina 31 mål på 83 landskamper bör Kennet Andersson, 43, veta vad som krävs för att ta en plats i ett blågult anfall. Och den gamle bronshjälten från 1994 har sin favorit bland den nya generationens anfallare:

- Alexander Gerndt kan bli hur stor som helst så länge han håller koll på knoppen, säger Andersson till fotbollskanalen.

- Tobbe Hysén kunde lika gärna fått spela, han är vass och har fått ett par småchanser i landslaget. Men jag tycker han är snäppet efter Gerndt.

För vem är den här landskampen viktigast?

- Haha, det känns som en ledande fråga. Men självklart är det för Alexander Gerndt.

- Han ska äga mycket plats i straffområdet, och han kommer ha ett stort ansvar ikväll.

Vad tycker du om svenska startelvan?

- Känns som en spännande elva, det är ett offensivt gäng vi skickar ut. Oscar Wendt är en spelare jag tycker är intressant, det ska bli kul att se hur han klarar sig.

Men det är inte bara ungtuppar som huserar i Sveriges startelva ikväll. Hur känns en sån här landskamp för de spelare som redan är etablerade och som kanske har viktiga ligapremiärer som väntar runt hörnet? Kennet tycker man ska kunna koppla på sin professionalitet i det läget:

- Landslagsspel är en jättestor fas, jag har ju gått igenom hela biten från att vara helt grön till att vara mer etablerad. Allt beror på hur man mår, vilken fas man är i träningen, och så vidare. Även fast man kanske inte är sugen på att spela så ska man som proffs kunna skruva på det mentalt.

Publicerad 2011-08-10 kl 15:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons