Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Klart: Ingen EM-ansökan från Norden till 2024

Foto: Bildbyrån

Sverige har, tillsammans med Norge, Danmark och Finland, visat intresse för att ansöka om EM 2024. Nu meddelar SvFF att det inte blir någon nordisk ansökan.
- Men det innebär inte att vi stänger dörren för framtiden, men 2024 har vi bestämt oss för att inte ansöka, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Sverige har visat intresse för ett nordiskt anordnat EM 2024 tillsammans med Norge, Danmark och Finland. Norge har tidigare sagt att man inte vill vara med och arrangera mästerskapet.

Nu kommer också besked från SvFF att det inte blir någon ansökan om att få anordna EM 2024. Beslutet har tagits på ett möte mellan de nordiska förbunden i Köpenhamn.

- Vi hade en arbetsgrupp som har tittat in i det här och i förhållandena till de arenakrav som finns så bedömer vi inte att det är möjligt redan till 2024 att gå in med en ansökan, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

- Men det innebär inte att vi stänger dörren för framtiden, men 2024 har vi bestämt oss för att inte ansöka.

En gemensam arbetsgrupp har skapats mellan de nordiska förbunden som ska arbeta med vilka mästerskap som de gemensamt kan söka. Karl-Erik Nilsson berättar att de framförallt tittar på dam-VM, U20-turneringar, dam-EM och U21-EM.

- Där börjar vi titta. Och sedan har vi dörrarna öppna i framtiden också för ett herr-EM men till 2024 fixar vi det inte, säger Nilsson.

Vad är det som måste förbättras för att en ansökan ska bli aktuell i framtiden?
- Det som är den avgörande frågan är tillgången på arenor som håller de krav som behövs för ett Europamästerskap med 24 lag och den tillgången bedömer vi inte finns och inte är möjlig att klara till 2024.

Men ni tror att det går att lösa i ett längre perspektiv?
- Vi stänger i alla fall inga dörrar men vi behöver i så fall betydlig mycket mer tid att föra resonemang med företrädare.

Är det något specifikt mästerskap som ni siktat in er på?
- Det är klart att vi är naturligtvis väldigt lockade av ett dam-VM. Nu är det spikat 2019 i Frankrike. Det är väl troligt att det då 2023 kommer att vara i någon annan världsdel. Men det kommer mästerskap i framtiden och det vill vi när förutsättningarna för de här mästerskapen kommer ut att den här arbetsgruppen tittar på möjligheterna att göra något tillsammans där, säger Karl-Erik Nilsson.

Senast i början av mars ska ansökningar om att få arrangera EM 2024 vara inlämnade till Uefa. Tyskland och Turkiet har ansökt om att få anordna mästerskapet.

Publicerad 2017-02-24 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons