Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Ryssland träningsspelar mot Bosnien och Hercegovina

Landslag

Ryssland är avstängt från all internationell fotboll.
Nu har herrlandslaget bokat in en träningsmatch mot Bosnien och Hercegovina. 
- Jag är mållös, säger bosniske stjärnan Miralem Pjanic enligt Sportske.ba. 

Foto: Bildbyrån.

Efter Rysslands invasion av Ukraina stängdes ryska landslag och ryska klubbar av från all internationell fotboll. Därmed var det ryska damlandslaget inte med i EM i somras, samtidigt som herrlandslaget kastades ut från VM-kvalet. 

Rysslands herrlandslag spelade senast en tävlingsmatch mot Kroatien i november i fjol i VM-kvalet, men har nu bokat in nya träningsmatcher inför hösten. 

Under fredagen bekräftar Bosnien och Hercegovinas fotbollsförbund att förbundet accepterat ett erbjudande om att spela en träningsmatch mot Ryssland den 19 november i S:t Petersburg. Samtidigt går stjärnspelaren Miralem Pjanic ut och fördömer matchen.

ANNONS

- Jag har fått höra om förbundets beslut, och de känner till min inställning, då de ringde och frågade vad jag tyckte om det, säger han enligt Sportske.ba.

- Jag sa vad jag tyckte, och nu är jag förvånad över beslutet. Det är inget bra beslut, jag är mållös, fortsätter han. 

Benjamina Karic, borgmästare i Sarejevo, är också rejält kritisk till beslutet. 

"Sarajevo, som den stad som har varit under den längsta belägringen från angripare, och jag som borgmästare fördömer starkt beslutet av det nationella fotbollsförbundet att spela en vänskapsmatch mot Ryssland. Om inte beslutet ändras kommer vi att upphöra med samarbetet med fotbollsförbundet, vilket hittills har varit givande", skriver hon på Twitter.

I Bosnien och Hercegovinas landslag spelar tidigare Malmö FF-backen Anel Ahmedhodzic, samt nuvarande MFF-spelarna Dennis Hadzikadunic och Adi Nalic. 

ANNONS

Det ryska landslaget ställs även mot Kirgizistan den 24 september i en träningsmatch. 

Publicerad 2022-09-09 kl 21:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto