Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Vändningen - spanska stjärnor uttagna mot Sverige

Landslag

39 spelare meddelade att de inte kommer spela mot Sverige.
Men trots det är flera VM-guldmedaljörer nu uttagna i den spanska truppen.
Enligt El Periódico de Catalunya visste inte spelarna om att de skulle bli uttagna - och enligt Marca har de hotats med böter - om de inte dyker upp. 
"Det här är vansinnigt", skriver Atlético Madrid-stjärnan Ana-Maria Crnogorčević på X. 

4:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Det har stormat kring det spanska landslaget sedan VM-guldet i somras. Sedan dess har förbundsordföranden Luis Rubiales och förbundskapten Jorge Vilda lämnat sina respektive poster. 

Rubiales hamnade i hetluften efter att ha kysst Jennifer Hermoso på munnen när hon tog emot sin guldmedalj.  

Strax därefter gick samtliga VM-guldmedaljörer ut med att man inte kommer att spela för sitt landslag om det inte sker strukturella förändringar. Under måndagen meddelade landslaget att man tillsammans nu kommer att arbeta mot att genomföra de önskade förändringarna.  

Senare under måndagen går Spanien ut med att 15 VM-spelare - trots den uttalade bojkotten - är en del av den nya truppen, som ställs mot Sverige på fredag på Ullevi. Bland dessa, Alexia Putellas, Aitana Bonmati, Irene Paredes, Olga Carmona och Ona Batlle.  

Annons

Dessutom är Barcelona-duon Mapi Leon och Patri Guijarro som valde att bojkotta landslaget även under VM uttagna till samlingen.  

Däremot är Jenni Hermoso som varit ansiktet utåt för bojkotten utanför. Även målsprutan Salma Paralluelo utanför.  

- Vi är med Jenni och alla spelare. När det kommer till Jenni kände vi att det här var det bästa sättet att skydda henne, säger Tomé på en presskonferens.  

Relevo rapporterar dock att det inte är helt klart att dessa spelare kommer att dyka upp. Förbundet vädjade tidigare under måndagen i en kommuniké att de uttagna spelarna skulle dyka upp. Samtidigt uppger Marca har spelarna hotats med böter mellan 3 000 och 30 000 euro, motsvarande mellan 36 000 kronor och 359 000 kronor - och indragen licens mellan två och femton år - om de inte dyker upp.  

Annons

Den katalanska tidningen El Periódico rapporterar också att spelarna inte visste något om att de skulle bli uttagna, utan att de fick se det via tv. Det uppges inte varit förankrat. 

På frågan kring vad som förändrats för att spelarna ska komma tillbaka svarar förbundskaptenen:  

- Vi är alla på det klara med att vi har upplevt en speciell situation. Förbundet har arbetat för att kunna prata med spelarna och lyssna på dem. Jag har allt förtroende för spelarna och jag tycker att vi är omgivna av en otrolig grupp spelare. Ett nytt steg börjar nu och vi startar på noll, nu blickar vi framåt.  

Atlético Madrid-stjärnan Ana-Maria Crnogorčević, som representerar Schweiz landslag, kommenterar ämnet på X.

"Det här är vansinnigt... hur kan ni hota era egna spelare så här... Kalla dem till landslaget, när de sagt att de vill ha tydliga förändringar innan de kommer tillbaka! Det här är så respektlöst... Uppenbarligen bryr de sig inte... och de låter inte dem fatta sina egna beslut", skriver hon. 

Annons

Målvakter: Misa Rodríguez, Cata Coll, Enith Salom.

Backar: Irene Paredes, Laia Alexandri, Oihane Olga Carmona, Ona Batlle, Mapi León, 

Mittfältare: Aitana Bonmati, Alexia Putellas, Patri Guijarro, María Pérez, Tere Abelleira, Rosa Márquez.

Anfallare: Athenea del Castillo, Esther González, Eva Navarro, Inma Gabarro, Mariona, Lucía García.

Publicerad 2023-09-18 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto