POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Klok Linda Forsberg knäar inte för kritik

Trots fyra knäoperationer har Linda Forsbergs kloka kantspel fört henne ända till en VM-kvartsfinal. Men fotboll är inte allt för Forsberg, som har ett halvtidsjobb som bolagsjurist.

Linda Forsbergs högra knä har opererats tre gånger, det vänstra "bara" en. Hon har fått vänja sig vid att knäna inte klarar individuell teknikträning.

- Man får inse att man tappar en växel. Men jag försöker fokusera på att göra det jag kan så bra som möjligt, säger hon.

Landslagsläkaren Per Lindblom tycker att Linda Forsbergs högerknä klarat sig över förväntan i VM, kanske beroende på minutiös rehabträning.

Hon har dock fått viss kritik från tyckare som vill se en mera flärdfull spelare på den svenska högerkanten.

- Säkert. Jag har inte läst någon tidning och bryr mig inte om det, säger Linda Forsberg.

Hon har ett yrke att ta till när fotbollskarriären tar slut. Forsberg har gått juristlinjen, och är en av flera spelare i VM-truppen som inte är helproffs. Hon ser ett stort värde i det.

- Om du bara är fotbollsspelare blir din identitet på ett helt annat sätt kopplad till fotbollen. Vad du gör och presterar där, blir vem du är. Men går det dåligt för mig i någon del av livet, har jag annat att fokusera på, säger Linda Forsberg.

Micke Larsson/TT

Publicerad 2011-07-09 kl 17:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå