POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Knockad av influensa - nu redo för landslaget: "Bra form"

Foto: Scanpix

Pierre Bengtsson drabbades av influensa för ungefär en månad sedan och blev sängliggande en vecka. Nu är han dock redo för spel med landslaget.
- Formen är bra. Jag känner mig fysiskt väldigt stark, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

I vintras lämnade Pierre Bengtsson FC Köpenhamn för Mainz i Bundesliga. Där har det gått upp och ner för den 26-årige vänsterbacken. Den senaste månaden har Bengtsson varit utanför laget.
- Jag fick influensa och blev sängliggande en vecka. Sen missade jag två matcher så satt jag på bänken i går (läs söndag). Men formen är bra ändå, för jag har tränat på bra där. Det är en annan nivå på träningen där och jag känner mig fysiskt väldigt stark, säger försvararen till fotbollskanalen.se.

Men det började bra för dig i Mainz?
- Ja, det började över förväntan. Jag kom med i veckans lag i Bundesliga två gånger på de tre första matcherna. Det var en fantastisk start. Sen blev det lite turbulens när Kasper (Hjulmand, tränare) fick sparken och sen fick jag min sjukdom. Sen har det gått bra efter det.

Bengtsson är just nu i Stockholm med landslaget och på fredag väntar Moldavien i EM-kvalet för Sverige. Chansen finns då för att Bengtsson får spela högerback, igen. Malmö FF:s Anton Tinnerholm är den ende högerbacken i truppen. Celtics Mikael Lustig är skadad.
- Jag börjar bli van nu. Vad ska jag säga, jag är en funktionell spelare. Det ska jag väl klara av förhoppningsvis, säger Pierre Bengtsson om eventuellt spel på högerbacksplatsen.

Mainz-spelaren vill inte kalla det att han ogillar att spela på fel kant.
- Jag ogillar inte att starta i landslaget. Jag spelar där Erik (Hamrén, förbundskapten) säger att jag ska spela. Sen gör jag det bästa av det.

Kan du göra dig själv rättvisa på högerbacken?
- Det är väl klart att jag... Min högerfot är inte lika bra som min vänsterfot, om jag säger så. Det blir lite annorlunda, men vi får väl se hur Erik tänker, säger Pierre Bengtsson.

Publicerad 2015-03-24 kl 07:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå