Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Kroatien är en bättre skalp

Tyskland besegrade Polen med 2-0 i första EM-matchen. På torsdagen väntar Kroatien, en tuffare motståndare.
-Vi måste höja vårt spel ett snäpp för att slå dem, säger Michael Ballack.

Kroatien imponerade inte i 1-0-segern över Österrike, men Ballack tror att laget kommer bjuda bättre motstånd på torsdagskvällen. Och Kroatien är en bättre och viktigare skalp än Polen.
-De har höga ambitioner i den här turneringen - de slog England två gånger i kvalet - och jag tror de kommer vara mer offensiva än vad Polen var, säger den tyske lagkaptenen.
Mittfältaren gjorde själv en stark första match och var nöjd med lagets insats och resultatet, men prestationen var inte tillräckligt bra för att Tyskland ska bli mästare.
-Vi är på en 80-85-procentig nivå av vår potential, tror han och önskar en förbättring.

Bilic hoppfull

Tyskland har både ljuva som bittra minnen av Kroatien som motståndare. I EM 1996, som Tyskland senare vann, besegrades Kroatien i kvartsfinal med 2-1. Två år senare i VM var det Tysklands tur att lämna i samma skede i turneringen efter en 0-3-förlust. Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic spelade i bägge matcherna. Han tror på en ny seger.
-Det här är chansen att ta ett steg närmare en kvartsfinal och vi ska gå hårt åt dem för vi kan matcha dem på alla sätt, säger Bilic.
Förbundskaptenen kommer troligtvis att göra vissa förändringar i sitt lag. Bland annat har anfallaren Mladen Petric inte hittat formen och förväntas ersättas av Ivan Rakitic.
-Vi ska inte visa någon rädsla mot Tyskland och om vi spelar på topp tror jag vi har stor chans att vinna. Det betyder att vi måste spela mycket bättre än vad vi gjorde mot Österrike dock, säger Rakitic.
Värdnationen hade chanser att kvittera i första matchen mot Kroatien när den sista 20 minuterna lyfte upp laget och därmed blottade sig bakåt. Förbundskapten Josef Hickersberger tror på samma recept i torsdagens sena match mot Polen.

"Vi måste slå dem"

-Det här är en avgörande match. Nu är det allt eller inget som gäller. Vi måste slå dem. Vi måste ta risker från start, säger han.
Polen släppte in två mål mot Tyskland och det vill inte förbundskaptenen Leo Beenhakker se igen.
-Individuella misstag är en del av fotbollen och ibland brister det i kommunikationen i backlinjen. Vi kan bara lära av våra misstag och reducera misstagen till mötet med Österrike, säger förbundskaptenen, som troligen byter ut backen Pawel Golanski, en av syndarna, mot Jakub Wawrzyniak.

Publicerad 2008-06-11 kl 15:29
Annons
Annons
Annons