POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Kroatiens brasse om sin unika sits: "Vissa kompisar säger att jag måste göra självmål"

Foto: Scanpix

Han föddes i Brasilien – men valde att spela för Kroatien. På torsdagskvällen kan Eduardo da Silva hamna i en närmast unik sits.

- Tänk att möta mitt hemland i VM, det vore sensationellt, säger han.

Den före detta Arsenalspelaren flyttade redan tidigt från Sydamerika till Europa, där han ganska snabbt fick ett stort internationellt genombrott. Som 16-åring skrev han på för Dinamo Zagreb och efter att ha gjort mängder med mål där såldes han vidare till Premier League. Ett allvarligt benbrott bromsade in Eduardos karriär, men när Kroatien sparkar igång VM på torsdagskvällen finns han med i truppen.

Men ända sedan han bestämde sig för att tacka ja till att representera det rödvitrutiga landslaget har han haft kluvna känslor. Att spela mot Brasilien, där han föddes och har all sin släkt, ingjuter en lite vankelmodig känsla hos 31-åringen.

- Om jag bara kunde sjunga båda nationalsångerna och spela för båda lagen... Jag tror att jag kommer att vara ganska splittrar när matchen väl startar, säger han till Fifa.com.

Eftersom Kroatiens förstaval som spetsforward, Mario Mandzukic, är avstängd skulle det mycket väl kunna bli så att Eduardo da Silva faktiskt startar i Sao Paulo.

- När jag åkte till Kroatien som tonåring hade jag aldrig kunnat föreställa mig en sådan här sak. Att hamna i den här situationen, mot mitt land, det vore sensationellt. Det omöjliga har blivit möjligt.

Eduardo berättar att hans familj och vänner inte är särskilt upprörda över de dubbla stolarna, där han har hjärtat på två håll.

- De flesta av mina barndomskompisar säger att jag gärna får göra mål, så länge Brasilien vinner. Men vissa andra pikar mig om att jag måste göra självmål för att bevisa min lojalitet. Men jag tar alltsammans med en nypa salt, det hör spelet till, säger Eduardo.

Publicerad 2014-06-12 kl 17:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå