Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagerbäck kände inte igen sin företrädare – sågade Nigerias taktik

Lars Lagerbäck kom uppenbarligen undan, men det hade kanske slutat annorlunda när han under en av anställningsintervjuerna sa till sin företrädare på förbundskaptensjobbet att Nigeria saknade taktisk skolning.

Det kanske inte är så bra att tala illa om sin företrädare på en anställningsintervju, i alla fall inte om personen sitter på andra sidan bordet. Men Lars Lagerbäck kom undan med bedriften.

På en av intervjuerna innan han fick jobbet som Nigerias förbundskapten berättade han om sina upplevelser av det nigerianska landslaget. Domen blev hård så Lagerbäck, enligt nigerianska Kickoff.com, berättade att Nigeria hade dubbelt så många klasspelare som Sverige när lagen möttes i VM 2002 men att det brast taktiskt.

Det Lagerbäck inte visste var att han pratade med Adegboyega Onigbinde, som tränade Nigeria under det mästerskapet.

Lagerbäck förklarade att han ansåg att Nigeria hade tio riktiga klasspelare medan Sverige bara hade fem. Däremot menade han att den taktiska organisationen saknades och att Nigerias tränare inte reagerade på taktiska förändringar på planen.

Enligt Kickoff blev inte Onigbinde upprörd över anklagelserna och kanske insåg han själv sina brister vid sidlinjen. Uppenbarligen imponerades förbundet tillräckligt för att värva svensken som ny förbundskapten.

Publicerad 2010-03-01 kl 19:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons