Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Lagerbäck missnöjd: ''För många felpass''

Förbundskaptenen Lasse Lagerbäck var av förklarliga skäl inte särskilt nöjd med landslaget efter dagens förlust mot Ukraina. Nu har han och Roland Andersson lite mer än en vecka på sig att får Sverige på rätt köl igen till EM-premiären.

- Det var ingen bra match av oss. Vi hade för dålig rörelse och gjorde för många felpass. Det gjorde att vi fick mycket omställningar emot oss, sammanfattade Lagerbäck efteråt på presskonferensen.

Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson inledde tillsammans i anfallet och visade prov på gott samarbete emellanåt. Zlatan hade första halvlekens farligaste chans när hans snabba skott reflexräddades av Andrej Pjatov i Ukrainas mål. Interstjärnan har måltorka i landslaget och har fortfarande inte gjort mål sedan hösten 2005 mot Island.

- Vi måste bli skickligare i avslutningsfasen, och det gäller inte bara Zlatan. Vi kommer jobba mer med avslut på träningarna när vi kommer ner till Schweiz, berättade förbundskaptenen.

Kim Källström fick spela hela matchen på innermittfältet. Han jobbade som vanligt hårt, men fick som oftast i landslaget inte till det. Lagerbäck var också missnöjd.
- Kims insats var som laget, det vill säga inte så bra. Det blev alldeles för många felpass även från hans sida.

Trots förlusten och problem med målskyttet hittade ändå Lagerbäck en del ljuspunkter i matchen.
- Zlatan var väldigt bra förutom att han inte gjorde mål. Olof Mellberg var stabil i backlinjen och Tobias Linderoth verkar vara på rätt väg.

I början av veckan sade Lagerbäck på en presskonferens att Linderoth, på grund av skadan, är en 60-70 minuters spelare i EM. Men mittfältaren själv är mer positiv än så efter att ha spelat 56 minuter i dagens match.

- Jag har fått en vecka till och kommer allt närmare 90 minuter. Jag kunde ha spelat lite till i dag, men det är svårt och säga om jag kan spela hela premiärmatchen. Men det är inte omöjligt, sa Linderoth till FotbollDirekt.com.

Anders Svensson
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-06-01 kl 20:49
Annons
Annons
Annons