Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagerbäck nära Österrike - kan ställas mot Sverige i VM-kval

Lars Lagerbäck är nära att ta över Österrike.
Uppges vara i Wien:
- Jag vill inte kommentera, säger hans nuvarande chef Mikael Santoft till fotbollskanalen.se.

Wales och Island har varit aktuella men nu ser det ut att bli Österrike för Lars Lagerbäck. Sveriges förre förbundskapten uppges vara i Wien för att förhandla med landets förbund.

I dagsläget är Lagerbäck expert i Viasat och speciell rådgivare till Michael Santoft, generalsekretare i svenska fotbollsförbundet som är tystlåten.
- Jag har daglig kontakt med Lars Lagerbäck och jag vet mycket väl vad Lagerbäck gör, och mer vill jag inte säga..

Kan du bekräfta eller dementera att han befinner sig i Österrike just nu?
- Jag vill inte säga mer än så här.

Skulle Lars Lagerbäck ta över Österrike blir hans uppgift att ta landet till VM i Brasilien 2014, och i Österrikes kvalgrupp väntar förutom grannen Tyskland - Sverige.

Lars Lagerbäck ledde det svenska landslaget mellan 1998 till 2009. Därefter coachade han Nigeria i VM i Sydafrika. Sedan dess har han inte haft något jobb. Men det har inte saknats förfrågningar. Island är intresserat - men nu ser han alltså ut att hamna i Österrike. Lagerbäck upges befinna sig i Wien för förhandlingar med det österrikiska förbundet.

När fotbollskanalen.se ringer det österrikiska förbundet får vi inte prata med generaldirektör Alfred Ludwig utan blir hänvisade till en presstalesman.
- Det florerar många rykten. Lagerbäck är ett av dem, säger Peter Klinglmüller.

Österrikes förre förbundskapten Dietmar Constantini slutade med omedelbar verkan efter 0-0-matchen mot Turkiet som betydde att laget inte kan nå EM nästa år. Assisterande förbundskaptenen Willi Ruttensteiner leder Österrike just nu.

Andra namn som är aktuella är förre storspelare Andreas Herzog som är ansvarig för U21-landslaget. Dessutom den tyska mästartränaren Christopher Daum som vann Bundesliga med Stuttgart 1992. Han var aktuell att ta över Tyskland 2000 men föll bort efter en knarksandal.

Publicerad 2011-09-26 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons