Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagerbäck spanar på VM-städer - fotbollförbundet jagar hans lön

Lars Lagerbäck befinner sig i Sydafrika för att spana in Nigerias VM-arenor. Under tiden pågår ett febrilt arbete om att säkra svenskens löneutbetalning.

Enligt sajten Complete Sports Nigeria håller landets centralbank inne på pengarna som förbundskaptenen ska få för mars månad. Av vilken anledning är oklart, skriver tidningen.

- Jag har också hört ryktena om att de fördröjt betalningen, men jag kan inte bekräfta att det är så, säger fotbollförbundets ordförande Sani Lulu Abdullahi.
- Det viktigaste är i all fall att pengarna finns i säkert förvar hos landets centrala bankinstitution.

Proceduren kring Lars Lagerbäcks arvode kan tyckas något komplicerad. En särskild kommitté, the presidential task force, ansvarar för att slussa vidare ersättningen till en bank som i sin tur för över den till centralbanken. Först efter det kan hela beloppet betalas ut.

- Lagerbäck känner till hur det här går till. Det kommer inte att bli tal om några problem. Han ska få pengarna utan dröjsmål, säger Sani Lulu Abdullahi.

Efter sitt besök i de sydafrikanska städerna Richards Bay, Durban, Bloemfontein och Johannesburg, där Nigeria ska spela i VM, åker Lagerbäck till Europa nästa vecka. Då ska han träffa tänkbara truppmedlemmar och hålla personliga möten med dem.

Publicerad 2010-03-24 kl 13:02
Annons
Annons
Annons