Lagerbäcks succé i officiella debuten - slog Norge

Landslag

På väg mot sitt tredje VM? Ja, kanske.

Lars Lagerbäck fick i alla fall en perfekt start på VM-kvalet med sitt nya fotbollsland, Island, som slog Norge med 2-0.

Island, under ledning av svenske Lars Lagerbäck fick en perfekt start på VM-kvalet när det blev seger med 2-0 hemma mot Norge i Reykjavik. Islänningarna tog ledningen i den 21:a minuten genom förre Djurgårdsspelaren Kari Arnason som var sist på bollen efter en rörig situation i det norska straffområdet.

Island var starkt hela matchen och försvarade sig bra när Norge försökte trycka på i andra halvlek, norrmännen kom inte närmare än ett offsidemål efter 74 minuter.

I stället var det Island som avgjorde matchen i den 80:e minuten när Alfred Finnbogason, inbytt i 71:a, blev fri från mittlinjen efter en misslyckad norsk offsidefälla. Finnbogason, som var så lyckad i Helsingborg, var iskall och satte enkelt 2-0 bakom Espen Bugge Pettersen.

Det är vanskligt att värdera styrkan på VM-kvalgrupperna så här tidigt. Men Albanien, Cypern, Schweiz och Slovenien ser inte ut som lag som borde skrämma Lars Lagerbäck allt för mycket. Albanien hemmaslog Cypern med 3-1 medan Schweiz vann med 2-0 borta mot Slovenien. Kanske kan Lagerbäck ta sig till sitt tredje VM som förbundskapten efter att tidigare ha basat för Sverige och Nigeria?

Publicerad 2012-09-07 kl 22:50