Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Landslag vägrar be om ursäkt – kan stängas av i två år

Foto: SCANPIX

Bråkigt efter skandalmatchen.

Tunisien har anklagat Afrikanska fotbollsförbundet för fusk, och vägrar dra tillbaka anklagelsen.
Det verkar få dem avstängda till kvalet till nästa Afrikanska mästerskap.

Afrikanska fotbollsförbundet, CAF, stängde av domaren Rajindraparsad Seechurn i sex månader, och tog bort hans domarlicens för högsta nivå, efter skandalmatchen mellan Ekvatorialguinea och Tunisien i Afrikanska mästerskapet. Seechurn delade ut en felaktig straff till Ekvatorialguinea, och misslyckades med att kontrollera spelarna efter det.

Förutom böter till Tunisien, för påhopp mot domaren samt förstörelse av omklädningsrum, och Ekvatorialguinea, för publikens inträde på planen efter slutsignalen, så är CAF inte färdiga med att dela ut bestraffningar. Tunisien kallade nämligen CAF för fuskare, och vägrar att dra tillbaka den anklagelsen, enligt Reuters.

Den tunisiska fotbollsförbundet menar att de har tillräckligt med bevis, inte bara från kvartsfinalen mot Ekvatorialguinea utan för resten av turneringen, och att de kommer att visa upp bevisen i nästa möte. Tunisien hade fram till idag att be om ursäkt, annars sa CAF att Tunisien stängs av från att kvala till Afrikanska mästerskapen 2017, vilket gör att de endast får spela träningslandskamper fram till 2017.

Publicerad 2015-02-05 kl 18:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER