Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Landslaget i flygdrama: "Ville att piloten skulle nykterhetstestas"

Planet med landslagsledningen skulle precis landa på Arlanda.
Då uppstod stor dramatik – bara några meter från land lyfte piloten planet igen.
– Det var folk i passkontrollen som ville att piloten skulle nykterhetstestas, säger Fotbollskanalens Andreas Sundberg som var med på planet.

Landslagsledningen flög hem från Ankara till Arlanda på torsdagen. Och det blev en dramatisk flygresa. Det var när planet skulle landa på Arlanda som piloten fick lyfta planet bara några meter från marken.

– Det är inte varje gång man är med om det här när man flyger, vi var på väg att landra och fick vända om och landa igen. På andra försöket gick det bra och han (piloten) tog ner kärran, säger landslagets presschef Niklas Bodell till fotbollskanalen.se.

Hann du bli orolig?
– Nej, jag hann inte bli orolig alls. Jag är inte lagd åt det hållet, i min närhet var det ingen större oro.

Hur reagerade Erik?
– Jag satt inte bredvid honom, men jag vet att han inte heller är lagd åt det oroliga hållet. Han är en samlad herre, säger en lugn Bodell.

Alla hade inga samma lugna uppfattning som Niklas Bodell. Bland annat var det folk som ville att piloten skulle nykterhettestas efter den oroliga landningen.
– Det var folk i passkontrollen som ville att piloten skulle nykterhetstestas, säger Andras Sundberg som beskriver situationen så här:

– Vi vara bara någon meter från marken så fick vi lyfta igen. Vi cirkulerade i luften i 10 minuter och sedan gick han ner igen. På andra försöket kom vi ner, men det kändes inte helt säkert, säger Andreas Sundberg.

TV 4:s Patrick Ekwall var också med på planet och han twittrade direkt när han klivit av planet

"Dramatik när vårt Turkish Airline-plan med Hamrén och ledarstab skulle landa på Arlanda. Planet fick toklyfta några få meter från landning.", skriver Patrick Ekwall på Twitter.

"Kaptenen talade om "weather conditions" men pilot framför mig hävdade att planet kom helt fel till landningsbanan. Kunde fan slutat illa."

Publicerad 2014-03-06 kl 17:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons