Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Landslagsstjärnan knäböjde under nationalsången – förbundet rasar

Foto: Scanpix

USA:s landslagsstjärna Megan Rapinoe knäböjde under nationalsången inför landslagets match mot Thailand. Det gillar inte fotbollsförbundet.
- Vi förväntar oss att spelarna står upp, lyder förbundets uttalande på ESPN enligt The Guardian.

Efter Janne Anderssons sommarprat i P1 blev frågan om huruvida spelarna ska sjunga den svenska nationalsången eller inte hett debatterad. Nu uppmärksammas en annan nationalsång om andra sidan Atlanten.

I torsdags mötte USA Thailand i en träningsmatch. När nationalsången ljöd över arenan valde Megan Rapinoe att knäböja, samtidigt som de andra spelarena stod som vanligt.

Rapinoe, som spelade med USA i OS i augusti, valde tidigare i september att knäböja när nationalsången spelades i samband med en ligamatch med Seattle Reign. Då sade hon att hon ville visa solidaritet för NFL-spelaren Colin Kaepernick, som tidigare har knäböjt för att uppmärksamma rasrelaterad ojämlikhet.

Detta togs inte emot väl hos det amerikanska fotbollsförbundet.

- Som del av privilegiet att representera ditt land förväntar vi oss att våra spelare och ledare står upp och hedrar vår flagga under nationalsången, lyder en del av förbundets uttalande på ESPN enligt The Guardian.

Rapinoe kom ut 2012 och har sedan dess jobbat aktivt med HBTQ-frågor.

Publicerad 2016-09-16 kl 12:59

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER