Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
28v

Lars-Christer Olsson rasar mot Infantinos förslag: "Påminner om det gamla Fifa"

Foto: Bildbyrån.

Fifa vill inför ett slags ”mini-VM”.
En synnerligen dålig idé, menar Lars-Christer Olsson, ordförande i European Leagues.
- Det påminner om sättet ”det gamla Fifa” agerade på, säger svensken i en kommentar på organisationens hemsida.

Gianni Infantino, Fifas president, vill gärna se ett ”mini-VM”, med åtta lag som i så fall skulle spelas vartannat år. Det rapporterade nyhetsbyrån Reuters tidigare under torsdagen. Turneringen är tänkt som en global landslagsturnering och ska spelas i oktober och/eller november vartannat år från år 2021, där de åtta bästa nationerna i världen ska delta. Infantino skickade nyligen ut ett brev, som Reuters tagit del av, med en idé om turneringen, med namnet ”Final 8”.

Frågar man de europeiska ligorna, European Leagues, och dess svenske ordförande Lars-Christer Olsson är han dock långt ifrån övertygad. Dessutom är han inte alls nöjd med hur Fifa tagit fram förslaget.

- Den här processen påminner om sättet ”det gamla Fifa” agerade på vilket jag trodde att vi lämnat bakom oss. Vad vi fått uppleva är en tydlig brist på konsultation och transparens från Fifa som genom de här förslagen gjort ett medvetet försök att manipulera beslutsprocessen, säger Olsson i en kommentar på European Leagues hemsida.

Vidare skriver organisationen att man ”inte är redo att göra några förändringar eller eftergifter vad gäller de inhemska turneringarnas kalendrar som redan i dag är överbelastade.”

Publicerad 2018-05-03 kl 16:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons