Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Larsson vill helst inte förlänga med Elfsborg: ”Svår situation”

Johan Larsson

ABU DHABI. Johan Larsson var en av få som excellerade i Elfsborg 2013. Nu tvekar ytterbacken om nytt kontrakt.
- Vi har bestämt att det är dumt att prata före 1 februari, säger han till fotbollskanalen.se.

Elfsborgs försvar av den allsvenska mästertiteln slutade illa. Klubben tog sig inte ens upp på Europaplats och tränaren Jörgen Lennartsson fick spark. En av få ljuspunkter var högerbacken Johan Larsson.
- Det har varit tungt år psykiskt och fysiskt men jag lyckades hålla en ganska hög nivå under året men varför har jag ingen aning, säger Larsson i solen i Abu Dhabi.

Elfsborgs back är för första gången med på en vinterturné och hans svårigheter i U21-landslaget under Erik Hamréns vän och rådgivare Håkan Ericson är väldokumenterade. Att det skulle ha spelat roll är inget Larsson vill gå in på.
- Eh, det vet jag inte, men i så fall har jag motbevisat det genom att ta mig hit. Det ligger bakåt i tiden, jag försöker blickar framåt.

Hur ser du på möjligheterna att nå landslaget?
- Det är klart att det här är en inkörsport även om det inte är det riktiga landslaget så är det är en början på nånting och jag ska försöka ta mig in som alla andra.

Vad har Hamrén sagt?
- Vi har bara snackat kort och han har sagt att han varit nöjd med det han sett, inte mycket mer än det.

Vad har Mikael Lustig?
- Vet inte vad han har, han är definitivt bättre defensivt och sedan spelar han i ett bättre lag och möter bättre motstånd.

Vad behöver man som ytterback för att ta sig in i landslaget?
- Att du behärskar både defensiv och offensiv och offensiven besitter jag i dag, men jag har en hel del att slipa på i defensiven och det är det jag måste jobba på.

Det låter lätt – vad handlar det om?
- Framför allt matchsituationer för min del, att man kommer in i det och kommer rätt in i det och tar rätt beslut och att de blir automatiska.

Måste man flytta utomlands för att ta sig in i landslaget?
- Jag vet inte, klivet in kan man nog ta men för att ta nästa kliv och bli en större spelare så tror jag du behöver spela i en större liga.

När byter du till en större liga?
- Vet ej. Kanske 2014. Svårt att säga just nu.

Ligger du på luren till din agent för att höra om det händer något under januari?
-Nej, det var ett tag sedan vi snackade, jag litar på att han hör av sig om det blir aktuellt. Som det ser ut nu spelar jag i gult och svart och i Sverige men det är halva fönstret kvar så vi får se.

Johan Larsson är inne på sista året med Elfsborg som gärna vill förlänga, men ytterbacken är tveksam.
- En jäkla svår situation såklart och min enda önskan är att Elfsborg ska få betalt och det är klubben i mitt hjärta. Sedan måste man se till sig själv ibland och det kanske är att skjuta sig i foten att förlänga.

Tar Stefan Andreasson ett polisgrepp för att få dig att förlänga?
- Det gör han nog. (Skratt) Om det hjälper? Ja, det brukar hjälpa. Nej, men vi har snackat lite löst men bestämt att det är dumt att prata före den 1 februari, då vi vet vad som händer.

Publicerad 2014-01-15 kl 15:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons