POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Linderoth ett osäkert kort

Tobias Linderoth är det stora frågetecknet i den svenska EM-truppen. Förlägret i Stenungsund ska ge besked om det blir han, eller reserven Kennedy Bakircioglü, som följer med till EM i juni.

Linderoth opererade sin skadade höft i januari och har sedan dess jobbat hårt för att komma tillbaka till fotbollen. Han är fortfarande ett osäkert kort, men finns trots det med i truppen som Lars Lagerbäck presenterade på tisdagen.

Landslagets förläger i Stenungsund börjar på torsdag i nästa vecka. Under dagarna inför landskampen mot Slovenien på Ullevi den 26 maj måste Linderoth få positiva besked på planen.

- Han är ett frågetecken definitivt. Det han måste klara nu under Stenungsundsveckan är att träna hundraprocentigt. Sedan får vi bedöma hur mycket speltid han eventuellt ska ha mot Slovenien, säger Lars Lagerbäck.

- Fotbollsprogrammet är jag inte orolig för när det gäller honom, det gäller hur han känner sig fysiskt. Eller hur mycket han kan ta igen på de veckorna som är kvar.

Positiva utsikter

Utöver de 23 namnen i truppen valde Lars Lagerbäck och Roland Andersson därför att presentera Kennedy Bakircioglü som namngiven reserv till Linderoth.

Det har varit en skadefylld vår för det svenska landslaget. Inte minst har flera av de stora namnen dragits med skador, som Zlatan Ibrahimovics knäskada, Fredrik Ljungbergs brutna revben eller Niclas Alexanderssons skadebekymmer.

Men där är Lars Lagerbäck mindre orolig.

- I dagsläget ser det positivt ut på alla dem som har skavanker, utöver Tobias. Zlatan kände sig om inte bra så i alla fall nästan bra när jag pratade med honom härom dagen.

- Fredrik, om hans revben läker normalt ska inte det vara något problem. Niclas ska inte heller vara några problem.

"Alex" hoppfull

För Niclas Alexandersson har våren bjudit på en rad skador. Efter migränattacken och höftproblemen är det senaste i raden en bristning i en bukmuskel.

Men landslagsveteranen har goda förhoppningar om att snart vara tillbaka i full träning.

- Det går framåt dag för dag. Jag har kanske en vecka till framför mig med specifik rehab för min bristning. Men det verkar följa prognoserna ganska bra än så länge, säger Alexandersson.

- Råkar jag inte ut för några bakslag räknar jag med att kunna komma i full form tills mästerskapet startar.

Publicerad 2008-05-13 kl 23:19
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå