Litmanen med när Finland vann

Landslag

Finland besegrade Azerbajdzjan med 1-0 i VM-kvalgrupp 4.

Stuart Baxters Finland besegrade Berti Vogts Azerbajdzjan med 1-0 hemma på Olympiastadion.

Mikael Forssell Forsell säkert in en straff i den 62:a minuten bakom en chanslös Kamran Agajev i bortamålet. Liverpoolspelaren Sami Hyypiä fixade straffen sedan han dragits ner i straffområdet.

Djurgårdens Daniel Sjölund spelade för Finland medan Jari Litmanen kom in efter 79 minuter. vilket även Degerfors Anatolij Ponomarev gjorde för Azerbajdzjan.

Förre Hammarbyspelaren Antti Pohja kom in efter 63 minuter för Finland.

Därmed har Stuart Baxter fått en mycket bra start som förbundskapten i Finland. I första kvalmatchen i grupp 4 spelade man 3-3 hemma mot Tyskland efter att ha haft ledningen tre gånger.

Tysklandsproffset Forsell (Hannover 96) hade ett par bra möjligheter att avgöra matchen tidigare. Men med tur och skicklighet av Azerbajdzjans försvarare krävdes det till slut en straff för att lyckas göra mål.
Djurgårdens Daniel Sjölund spelade hela matchen och får stort förtroende av Stuart Baxter.

-Sjölund har verkligen utvecklats bra under sommaren och hösten, sade Finlands förbundskapten dagen innan matchen.

Finland har tagit fyra poäng på två matcher och nästa match i VM-kvalet spelas 15 oktober borta mot Ryssland.

Publicerad 2008-10-11 kl 19:48