POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Ljungberg löptränar igen: ”Det gick bra”

Om tre veckor är det EM-premiär för Sverige. Lagkapten Fredrik Ljungberg har nu kunnat springa igen – för första gången sedan den hemska stämplingen i bröstet.
- Jag var ute sprang några kilometer och det gick bra, hälsar han via sin agent Claes Elefalk.

Den 26 april klev Newcastle-backen Steven Taylor på Fredrik Ljungbergs bröst. Den svenske lagkaptenen skadade revbenen och har sedan dess kört rehabilitering. Men under söndagen lossnade det för honom.

- Han var ute och sprang och att han nu kunnat börja köra lite mer fysisk träning är ett rejält steg framåt, säger Claes Elefalk till fotbollskanalen.se. Fredrik ser verkligen fram emot att ansluta till EM-lägret på torsdag.

Har han ont?

- Han kan fortfarande ha lite ont i bröstkorgen.

Fredrik Ljungberg har dryga tre veckor på sig att bli besvärsfri och sedan träna sig i form innan Sverige inleder EM mot Grekland. Hittills har han fått bra besked kring rehabiliteringen.

- Läkarna säger att återhämtningen gått precis enligt planerna och Fredrik var verkligen glad och nöjd efter att ha varit ute och sprungit i bra tempo, säger Elefalk.

Hur mycket kan han träna under EM-lägret?

- Han kommer nog inte vara med i någon övning med kroppskontakt och sedan kommer de säkert förse honom med någon form av skydd.

Publicerad 2008-05-19 kl 19:26
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå