Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Löw vädjar om lugn inför Turkiet - Tyskland

TENERO. Semifinalen mellan Tyskland och Turkiet är mer än fotboll - med två miljoner turkar boende i Tyskland och en het integrationsdebatt blir mötet laddat.

Nu vädjar förbundskapten Joachim Löw om lugn.

- Jag hoppas att vi slipper incidenter och att man inte provocerar varandra, säger han.

När Tyskland på måndagen höll en presskonferens passade förbundskaptenen Joachim Löw att be alla ta det lugnt i samband med semifinalen på onsdag.

Då Tyskland möter Turkiet - och med tanke på att två miljoner turkar bor i Tyskland och inte alltid har den högsta statusen kan det bli spänt.

- Jag hoppas att det blir en lugn match och att det även blir lugnt att titta på den. Det är två miljoner turkar som bor i Tyskland och många är grannar med varandra och jag hoppas att vi slipper incidenter även om man aldrig kan garantera vad individer gör, säger han.

- Men jag har lärt känna de som bara kallas utlänningar i Tyskland som ett fantastiskt folk.

Joachim Löw var tränare i Fenerbahce i slutet på 1990-talet och tog tillfället i akt att verkligen hylla Turkiet som land och turkarna som folk.

- Jag hade ett fantastiskt förhållande med alla där nere; klubben, medierna och fansen. Jag lärde mig mycket under min tid där och var jag än kom blev jag mottagen på ett vänligt sätt. Det spelade ingen roll om folk bara kände till mig från tv, de bjöd alltid in och jag lärde mig att det fanns en stor gästfrihet och mycket humanism i Turkiet, säger tyskarnas förbundskapten.

- Det satte sig verkligen hos mig att man alltid var välkommen, och även hos folk som inte hade det särskilt rikt.

Fast på frågor om han kunde se några plus när det gäller integrationsproblemen i Tyskland med tanke på mötet på onsdag duckade han:

- Jag är inte mycket för att blanda idrott och politik, även om jag vet att de då och då ändå går ihop med varandra, säger Löw.

- Min prioritet är fotboll och vad som händer på det gröna gräset.

Publicerad 2008-06-23 kl 21:28
Annons
Annons
Annons