Lucios nick avgjorde finalen i Confederations Cup

Landslag

Brasilien vände ett 0-2-underläge mot USA och vann guldet i Confederations cup i Sydafrika.
Med tre mål i andra halvlek vann brasilianarna med 3-2.

Finalen i Confederations cup var en tillställning Brasilien skulle leka hem, men USA bjöd upp ordentligt till dans.

Amerikanerna chocköppnade med ett ledningsmål redan efter tio minuter. Clint Dempsey mötte Jonathan Spectors inlägg med en bredsida och bollen letade sig in i brasilianska målvakten Julio Cesars vänstra hörn.

Brasilien satte därefter ordentlig press på USA:s försvar, bland annat var Robinho nära att kvittera men Tim Howard i det amerikanska målet sträckte ut fingertopparna och räddade skottet. De brasilianska anfallen fortsatte men lika snabba var man inte på att ställa om. I den 27:e minuten kontrade amerikanerna snabbt efter en hörna, Landon Donovan väggspelade med Hammarbyspelaren Charlie Davies och klippte till - 2-0.

Bara sekunderna efter att svenske domaren Martin Hansson blåst i gång andra halvlek kom dock reduceringen, efter en passning av Maicon vände Luis Fabiano bort högerbacken Jay DeMerit och sköt i mål.

Det tände brasilianarna rejält och i den 61:a minuten kunde det ha varit kvitterat. Howard räddade Kakás skott inne i målet, domare Hansson valde att låta spelet fortlöpa men reprisen visade att bollen var inne.

I stället fick Fabiano bli tvåmålsskytt när han nickade in returen från Robinhos skott, Brasilien tog över matchen och segermålet kom i den 84:e minuten när lagkapten Lucio nickade in Elanos hörna.