Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

LUNDHS PODCAST: "Märkligt att stå på andra sidan"

Foto: Scanpix

Magnus Pehrsson är gäst i veckans "Lundh". Där berättar han hur det kändes som förbundskapten över Estland att möta Sverige och se Zlatan bli historisk med sitt femtionde landslagsmål.
–Det var märkligt att stå på andra sidan och inte sjunga med i nationalsången, säger han.

Efter sin turbulenta period i Djurgården valde Magnus Pehrsson att ta över som förbundskapten för Estland. Inför EM-kvalet spelade man en landskamp mot Stockholm, där Magnus Pehrsson fick se Zlatan bli historisk med sitt 50:e landslagsmål

– Det var märkligt att möta Sverige. Att stå på andra sidan och inte sjunga med i nationalsången och ändå vara en del av matchen, hade inte sett det framför mig.

– Sen så var de ju häftigt att komma med laget till Arlanda och bli mött av svenska representanterna som hälsade en välkommen till ens egen hemstad. Sen är det klart att när man kommer till Nationalarenan är man motståndare till sitt eget land. Det var annorlunda, men samtidigt så njöt jag av att få uppleva den känslan. Det var bara en positiv känsla tycker jag.  

Magnus Pehrsson fick en drömstart på nya jobbet när man i EM-kvalets första omgång slog Slovenien hemma. Men samtidigt är han inte medveten om vad som skrivs om honom i de estländska medierna.

– Inte läst en rad från de estländska tidningarna sedan jag tog över som förbundskapten. Dels känner jag att det inte är något jag får ut nåt av, men också på grund av de språkliga. Jag kan inte språket, vilket dock skulle gått att lösa med dagens språkverktyg.

Estland ligger 5:a i EM-kvalets grupp E.

Publicerad 2014-11-22 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons