Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Mattsson Weijber om Fotbollsgalan: ”Det ger inga bra signaler”

Under de senaste åren har kritik riktats mot SvFF:s sätt att hantera jämställdheten mellan män och kvinnor på Fotbollsgalan.
Karin Mattsson Weijber menar att förbundet kan bli bättre.
- De är inte framme än, säger den avgående RF-ordföranden i podcasten ”Lundh”.

2013 års fotbollsgala speglades av bilen Anders Svensson fick som tack för sitt landslagsrekord. Therese Sjögran fick inte samma pris först än långt senare och debatten blossade upp kring huruvida damfotbollsspelare nedvärderas av förbundet. Karin Mattsson Weijber menar att SvFF har gjort stora framsteg vad det gäller jämställdhetsfrågorna, men att de inte riktigt är framme än.

- Ja, jag var ju på galan och min första reaktion var kanske över bilen i sig. Nu var det ju mer en dispositionssrätt till bilen under många år. Sedan som alltid när det gäller uppvaktningar och gåvor måste man tänka till så man verkligen behandlar alla lika, så det är klart att det inte var bra och alla inblandade är väl medvetna om det.

ANNONS

Den avgående RF-ordföranden menar även att man i fortsättningen måste ha en större medvetenhet kring när dessa situationer uppstår och att det krävs ett mer långsiktigt arbete kring jämställdhetsfrågan i stort.

- Jag tror att som i alla sammanhang gäller det att ha kunskap och ofta mer medvetenhet. Det är sällan någon som trampar av illvilja utan man är oftast dåligt insatt och obetänksam. Man måste jobba med attityder och ett långsiktigt arbete med att få människor att tänka till själva. Det krävs mer jämställdhet och större blandning på ledarsidan så att det faktiskt blir en dynamik i diskussionerna man får in. Man måste få in andra perspektiv tidigt i diskussionen så att man inte hamnar där borta, utan de perspektiven måste in i ett tidigare skede, säger Karin Mattsson Weijber i podcasten ”Lundh”.
ANNONS
Publicerad 2015-02-27 kl 06:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto