Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Karin Mattsson Weijber

LUNDHS PODCAST: Mattsson Weijber om VM i Qatar: ”Krävs bättre planering"

Sedan Qatar fick fotbolls-VM har kritik riktats mot Fifas arbete.
Karin Mattsson Weijber menar att de internationella förbunden i stort måste planera bättre.
- Det behöver bli ett mycket mer noggrant arbete, säger den avgående RF-ordföranden i podcasten ”Lundh”.

2010 blev ett historiskt år för fotbollen, i och med att Qatar som första nation från Mellanöstern blev vald som arrangör av fotbolls-VM 2022. Kritik har sedermera riktats mot hur landets gästarbetare har behandlats och mot Fifa som anses ha misskött frågan. RF:s avgående ordförande Karin Mattsson Weijber instämmer i kritiken gällande planeringen kring var man lägger mästerskapen, men menar ändå att det är fel väg att gå att bojkotta de.

- Om man börjar med Qatar som sticker ut mest, har det varit många mästerskap där nu under ett antal år. Jag tror att om den samlade idrotten hade sett den bilden för några år sedan hade många nog sett det på ett annat sätt. Jag skulle vilja säga att vår filosofi är att om ett land har tilldelats ett mästerskap, ska Sverige delta även om det är ett land vars politiska system kan göra att man har väldigt mycket uppfattningar om.

ANNONS

- Framöver tror jag dock att vägen dit behöver ha mycket mer noggrant arbete från det internationella förbundet kring var man lägger mästerskap. Vår riktlinje kommer vara att alla svenska förbund kommer bli mycket noggrannare när beslut om mästerskap ska läggas, för när de hamnar de på sådana här ställen är det otroligt viktigt att de grundläggande värderingarna inom idrotten faktiskt levs upp till. Sedan är det inte rimligt att idrotten ska ta ansvar för att förändra hela samhället, men det som är kring mästerskapet kommer idrotten bli mer noga med. Där tycker jag att IOK har tagit riktigt bra steg sedan i höstas, när man lade fram sitt ”agenda 2020-arbete”, säger Karin Mattsson Weijber i podcasten ”Lundh”.
Publicerad 2015-02-25 kl 06:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto