POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

LUNDHS PODCAST: Om VM i Qatar 2022: "Kommer vara tydliga med vår ställningstagande"

När Sveriges handbollslandslag landade i Qatar för att spela VM så var man tydlig om att man tog avstånd ifrån landets värderingar. Nu menar Karl Erik Nilsson att fotbollförbundet kommer att vara lika tydliga om man tar sig dit 2022.
– Vi kommer vara lika tydliga som handbollen, säger förbundsordföranden.

Det har inte undgått någon att det kommer att spelas ett VM i Qatar 2022. Ett mästerskap som blivit minst sagt omdiskuterat. När landet arrangerade handbolls-VM i vintras var det svenska handbollslandslaget tydliga med att man de inte gillade det som regimen står för. I veckans "Lundh" är förbundsordförande Karl-Erik Nilsson gäst och pratar om det kommande fotbollsmästerskapet i landet 2022.

– Jag garanterar att vi kommer vara lika tydliga med vårt ställningstagande som handbollen, säger han.

Men i Ryssland 2018 kommer ni att vara tydliga med era åsikter där?

Absolut, i de delar som vi känner behovet att vara tydliga i.

Men de bedriver ju ett krig?

Vi umgås både med representanter från Ryssland och Ukraina och vet att de precis kommit överens hur man ska sköta fotbollsfrågorna kopplat till Krim. Så det finns också en dialog där, där fotbollen kan öppna väg till fred.

Nilsson berättar att han ändå tror att det finns en positiv sida med VM i Qatar. Det är att strålkastarljusen nu riktas mot misshälligheten.

– Jag tror att vi i ganska liten utsträckning skulle diskutera arbetarnas villkor om det inte hade varit VM i Qatar 2022.

Publicerad 2015-03-20 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå