Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Lundhs svenska VM-trupp till 2010

LUGANO. Visst, Sverige ska ta sig dit först.
VM-kvalet till Sydafrika 2010 är tufft med motståndare som Portugal, Danmark, Ungern, Albanien och Malta och bara en förstaplats ger garanterad VM-plats. Tvåan får kvala.
Men redan nu tar fotbollskanalens krönikör ut en svensk VM-trupp till 2010.

Sveriges VM-trupp 2010

Målvakter

Andreas Isaksson
Johan Dahlin
Johan Wiland

Outsider: John Alvbåge.

Kommentar: Om bara Andreas Isaksson hamnar i en klubb där han får speltid så är det ingen tvekan om att Sverige har en grymt vass etta. Han borde bara bli bättre med åren. Både U21-målvakten Johan Dahlin och Elfsborgs Johan Wiland har uppåtgående kurvor och håller det i sig är de med i VM.

Backar

Mikael Nilsson
Fredrik Stoor
Olof Mellberg
Andreas Granqvist
Karl Svensson
Peter Larsson
Behrang Safari
Erik Edman

Outsiders: Martin Olsson, Fredrik Stenman, Jonas Olsson.

Kommentar: Backsidan är ett område Sverige tappat på och den besättning som var med i EM var till åren. Olof Mellberg visade dock högsta klass och är han bara i Juventus lag så håller han även om två år. Granqvist och Larsson var närmast i år och Kalle Svensson var med 2006. Viktigt för den trion är speltid i en utvecklande liga, då har de potentialen. Erik Edman spelar i Premier League och är han tillbaka i samma slag som före skadan är han given, precis som Mikael Nilsson och succén Fredrik Stoor. Nya ytterback är Behrang Safari.

Mittfältare

Tobias Linderoth
Rasmus Lindgren
Gustav Svensson
Kim Källström
Sebastian Larsson
Alexander Farnerud
Christian Wilhelmsson
Kennedy Bakircioglü

Outsiders: Samuel Holmén, Dusan Djuric, Rasmus Elm.

Kommentar: Allt talar för att Anders Svensson och Fredrik Ljungberg lägger av. Dessutom är det en hel del spelare som passerat sin peak. Därför kan det vara aktuellt med en hel del nya namn centralt. Sebastian Larsson måste få mer speltid och kanske kan Lars Lagerbäck hitta en form för Kim Källström. Gustav Svensson i IFK och Rasmus Lindgren i Ajax är spelare som besitter en del av det Sverige saknar. Om bara Alex Farnerud får speltid har han kvaliteter för att förstärka ett landslag, precis som Kennedy Bakircioglü. Christian Wilhelmsson och Tobias Linderoth har mer att ge på den här nivån och är sugna efter EM som inte blev som de tänkt sig.

Anfallare
Zlatan Ibrahimovic
Marcus Berg
Markus Rosenberg
Johan Elmander

Outsiders: Ola Toivonen, Johan Oremo, Denny Avdic.

Kommentar: Om Marcus Bergs utveckling fortsätter så är det han och Ibrahimovic som bildar anfallsduo i premiären i Sydafrika. Marcus Allbäck har slutat men både Rosenberg och Elmander är med igen och rätt använda är de bra anfallsvapen. Zlatan ska bara få ordning på skadorna och komma hel till ett VM - då kan Sverige gå längre än det blev i Alperna i sommar.

Publicerad 2008-06-19 kl 22:07
Annons
Annons
Annons