POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

Maradona: Messi spelar bara för Messi

Diego Maradona drar sig inte för att kritisera Messi, och hävdar att spelaren måste lära sig att fotboll är en lagsport.

Möjligen är det Argentinas tredjeplats i VM-klassificeringen (efter åtta omgångar) som har fått Diego Maradona att se rött. Och den hårdaste kritiken har riktats mot 21-åringen Lionel Messi.

I kanalen Fox Sport hävdade Maradona att ”Messi spelar bara för Messi, han är egoist och glömmer sina medspelare. Det är som om det handlade om Deportivo Messi”, menade världens största fotbollsprofil. Diego gjorde också klart att ”matcherna kan bara vinnas om man vet hur anfallsspelet ska gå till”.

Kritiken bottnade i att landsmannen inte spelar tillsammans med Agüero och Riquelme i önskad utsträckning, vilket enligt ”el Pelusa” skulle öka den argentinska effektiviteten. Men självklart ”önskar” Maradona att ”Messi blir bättre” än mästaren själv, för ”det skulle vara bra för alla argentinare”.

I Spanien har Messi också fått kritik den senaste tiden. I den första ligaomgången (Barcelona förlorade borta mot Numancia 1-0) uppmärksammades spelarens brist på att ta till sig Pep Guardiolas uppmaningar. Tränaren skrek vid upprepade tillfällen förtvivlat från kantlinjen utan att Messi reagerade.

Publicerad 2008-09-12 kl 10:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå