Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
13v

Maradona sågar Messi: "Meningslöst att göra en ledare av en kille som går på toaletten 20 gånger inför en match"

Foto: Bildbyrån

Lionel Messi har haft svårt att vara lika betydelsefull för det argentinska landslaget som för Barcelona.
Nu får han kritik av Diego Maradona.
- Messi är en Messi i Barcelona och Messi är en Messi med Argentina, säger han enligt Marca.

Lionel Messi är lagkapten i både klubblaget Barcelona och i det argentinska landslaget, men i landslaget har han haft svårt att fira lika stora triumfer som i Barça.

Messis främsta merit landslagssammanhang är VM-silvret från Brasilien 2014, men i sommarens VM i Ryssland hade stjärnan svårt att leverera. Argentina åkte ut i åttondelsfinalen mot Frankrike och Messi misslyckades återigen med att leda sitt lag till VM-guld.

I hemlandet får storstjärnan ofta kritik för hans bristande ledaregenskaper och nu stämmer den förre storspelaren Diego Maradona upp i klagokören.

- För mig är det svårt att uttala sig, men det är meningslöst att göra en ledare av en kille som går på toaletten 20 gånger inför en match, säger han enligt Marca.

Under sin tid som aktiv var Maradona lyckosam i landslaget och ledde bland annat Argentina till VM-guld 1986. För åtta år sedan, när VM spelades i Sydafrika, ledde Maradona landslaget och försökte få ut maximalt av Messi, men Maradona menar att det är omöjligt att få ut samma kapacitet av Messi i landslaget som i klubblaget.

- Messi är en Messi i Barcelona och Messi är en Messi med Argentina. Vi måste sätta mindre press på honom. Vi måste låta Messi slippa vara ledare, för vi vill att han ska vara Messi, vilket han inte kommer att vara som ledare, säger Maradona.

Publicerad 2018-10-13 kl 12:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons