Maradonas mardröm - förnedrat av Bolivia

Landslag

Argentina inte bara förlorade borta mot Bolivia. De blev förnedrade med 6-1.

Diego Maradonas Argentina blev totalt utspelat på hög höjd i La Paz och förlorade med hela 6-1 i VM-kvalet mot bottenlaget Bolivia. Tungt för Maradona i bara sin andra tävlingsmatch som förbundskapten.

Inför matchen hade Bolivia, som visserligen är hemmastarkt då de spelar på hög höjd i La Paz, bara vunnit två av elva kvalmatcher.

Joaquin Botero gjorde tre mål. I 34:e gjorde han 2-1 på straff, 4-1 kom efter 53 minuter och 5-1 i 67:e minuten.

Straffen till 2-1 kom till efter att Javier Zanetti drällt med bollen i straffområdet och sedan fällt en bolivian.

Marcelo Moreno gav Bolivia 1-0 redan efter tolv minuter efter en rejäl upprullning. Argentina kvitterade genom Lucho Gonzales efter 25 minuter. 3-1 kom strax före paus genom Alex Da Rosa.

Argentina fick även inhoppare Angel Di Maria utvisad efter 64 minuter efter en eftersläng. Lionel Messi missade två frilägen för Argentina i första halvlek.

Publicerad 2009-04-01 kl 22:47