Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Maradonas vinstrecept – slopa utlandsstjärnor

Argentina kämpar desperat för att ta sista chansen till en plats i VM. Då kommer Diego Maradonas recept på vinst i de två sista kvalmatcherna - att slopa flera proffs i Europa.
- Spelarna i Argentina kan göra ett bra jobb, säger förbundskaptenen.

Två matcher återstår i det sydamerikanska VM-kvalet för Maradona och hans argentinska landslag, Peru och Uruguay. Laget parkerar för närvarande på femte plats vilket innebär en oviss play off-plats om en plats i VM. Men endast en poäng skiljer till sjätteplatsen, där i nuläget Uruguay ligger, och ett missat VM.

Nu meddelar Diego Maradona att flera av de Europabaserade spelarna inte kommer kallas till de sista matcherna. Istället ska spelare i den argentinska ligan premieras.

Maradona var förstås inte nöjd med resultatet mot Paraguay men enligt uppgift var några av Europaproffsen inte alltför berörda.

- Jag har insett att jag har valmöjligheter, att de som spelar i Argentina kan göra ett bra jobb. Kanske kan vi kvalificera oss för VM med de spelarna här blandat med de från Europa, säger Maradona till tidningen Ole.

Enligt uppgift var inte Maradona imponerad av flera av stjärnorna inklusive Lionel Messi, Sergio Agüero och Javier Mascherano.

Men trots att den trion lär få förnyat förtroende tros Maradona mena att hemmaspelarna är mer ”hungriga” att fajtas för landslaget.

Två spelare som, trots sin ålder, väntas få större roller är Martin Palermo och Rolando Schiavi.

Om man misslyckas i kvalet blir det första gången sedan 1970 landet missar ett VM.

Publicerad 2009-09-11 kl 20:10
Annons
Annons
Annons