Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Marseille i fokus för franska landslaget mot Sverige

Fyra nuvarande och tidigare Olympique de Marseille-spelare får plats i dagens startelva för Frankrike. Ett medvetet val då landskampen spelas i Marseille.

I kväll ska Stade Vélodrome användas av franska landslaget för första gången sedan renoveringen blivit klar, och förbundskaptenen Didier Deschamps har valt att sätta en stark Olympique de Marseille-prägla på startelvan.

I startelvan finns Steven Mandanda, André-Pierre Gignac, och Dimitri Payet som samtliga tillhör klubben idag, och även Mathieu Valbuena, som såldes från klubben i somras. Enligt 20 Minutes bekräftar Deschamps, som själv varit tränare för Olympique de Marseille, att det här är ett medvetet val.
- Att Mandanda står när vi spelar i Marseille är logiskt.

- Som ni vet, fansen i Marseilleregionen är främst där för att stödja OM, det enda laget som finns här är OM. Det är en publik av entusiaster, och faktumet att det finns Marseillespelare i Frankrikes landslag är mycket viktigt för vissa. Folk här älskar franska landslaget, men de älskar OM över allt annat.

Deschamps hoppas att de fyra spelarna ska ge extra energin på arenan. Det förväntas inte bli fullsatt, men Liberation skriver att 55 000 personer förmodligen dyker upp.

Samtidigt verkar landslaget också gå tillbaka till en 4-2-3-1-formation, efter ett krångligt test med 4-4-2-diamant under landskampen mot Albanien (1-1).

Publicerad 2014-11-18 kl 17:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons