Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Match mot diktatur - då vill politikerna se bojkott

Foto: Scanpix.

Matchen mot Ekvatorialguinea kan ställas in.

BARCELONA. Spanska landslaget spelar match mot ett diktaturland - nu vill politikerna se en institutionell bojkott från den spanska regeringen

På lördag möter Spanien - Ekvatorialguinea i en vänskapsmatch i det afrikanska landet, något som har fått en hel del kritiska röster att höjas.

Anledningen till kritiken är att Ekvatorialguinea är en diktatur som leds av Teodoro Obiang

Nu skriver Marca att flera spanska politiska partier vill se en institutionell bojkott från Mariano Rajoys regering inför matchen.

Obianga regimen har tidigare i veckan betonat att mötet speglar "den utmärkta kulturella relation och vänskap" som finns mellan Spanien och Ekvatorialguinea, skriver spanska Marca.

Men Weenceslap Mansogo som är sekreterare för mänskliga rättigheter hos oppositionspartiet CPDS menar att hela grejen är reklam för diktaturen i landet.

- Regeringen utnyttjar sådana här händelser för att ge en bild av normalitet, så att folk glömmer bort förtrycket. Att La Roja kommer hit är oanständigt från Spaniens del. Detta är rent av PR för Obiang, säger Mansogo till El País.

Även den spanska förbundskaptenen Del Bosqué har uttalat sig i frågan men tycker inte att fotboll och politik ska blandas.

- Vi vill inte gå in på några politiska frågor. Det finns länder som kanske inte är helt demokratiska. Ekvatorialguinea är ett land som för tillfället är självständigt, men som tidigare har varit beroende av Spanien.

- De har en spansk förbundskapten och det är en bra relation mellan länderna. Vi ger människor chansen att se världsmästarna, säger Del Bosqué i radioprogrammet El Larguero

Dessutom skriver spanska tidningen El Mundo Deportivo att presidentens son och landets vice-president Teodoro Neguema Obianga har lovat det ekvatorialguineanska landslaget en bonus på fem miljoner euro om man kan besegra världsmästarna.

Publicerad 2013-11-14 kl 06:36
Annons
Annons
Annons