POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Matchfixarens erkännande: Hjälpte Nigeria och Honduras till VM 2010

Foto: Scanpix

Nigera och Honduras tog sig till VM 2010 med hjälp av uppgjorda matcher.

Det hävdar singaporianske matchfixaren Wilson Raj Perumal.

– Planen hade gått i lås och jag var Nigerias okände hjälte, skriver han i sin nya bok enligt The Guardian.

De senaste åren har Europol sakta men säkert nystat upp en jättehärva i den internationella fotbollen. Ett syndikat, specialiserat på matchfixning, med basen i Singapore har legat bakom hundratals uppgjorda matcher världen över. Över 600 matcher misstänks - med 380 matcher bara i Europa.

För tre år sedan Wilson Raj Perumal i Helsingfors för inblandning i syndikatet och numera agerar han som matchfixningens ansikte utåt, och är nybliven författare tillsammans med två italienska journalister. The Guardian har tagit del av boken, där han bland annat avslöjar att både Nigeria och Honduras fick hjälp på vägen när de kvalificerade sig inför VM 2010, genom att muta domare och motståndare.

I Nigerias kvalifikation ska han ha mutat tre personer i ett av motståndarlagen för att lägga sig, och samtidigt lovat Mozambiques fotbollsförbund 650 000 kronor för att få med sig åtminstone oavgjort mot deras värsta kvalmotståndare: Tunisisen. Resultatet? 1-0 till det nederlagstippade Mozambique.

"Planen hade gått i lås och jag var Nigerias okände hjälte i deras kval till VM i Sydafrika 2010. Att leda Nigeria och Honduras till VM var en personlig bedrift. Helvete, tänkte jag, jag har tagit två lag till VM men jag har inget att berätta det för", skriver Perumal - nu för hela världen att läsa.

Publicerad 2014-04-29 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå