Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Matchhjälten: Schweiz var bättre

Premiären mellan Schweiz och Tjeckien slutade i tårar när Tjeckien vann. Schweiz stjärnanfallare Alexander Frei skadade knät och tårarna forsade. Matchhjälte blev inhopparen Vaclav Sverkos som gjorde matchens enda mål.
- Det var en fantastisk, fantastisk känsla, sa målskytten om sitt första landslagsmål.

Inför EM talades det om att Jan Koller var spelaren som skulle göra målen för Tjeckien. Men så länge tvåmetersmannen Koller var på planen kunde laget aldrig riktigt hota Diego Benaglio i Schweiz mål. När Koller gick av planen kom Vaclav Sverkos in och det var han som sköt in bollen bakom Benaglio. Segermålet kom när Tjeckien utnyttjade en misslyckad omställning av Schweiz. Tomas Galasek friställde Sverkos som tackade och tog emot.

- Det var en fantastisk, fantastisk känsla, sa målskytten om sitt första landslagsmål.

- Jag är väldigt glad och jag tycker att mitt lag också bör vara glatt, för jag tycker schweizarna var lite bättre än vi och att vi hade en väldig tur.

"Oförtjänt förlust"

Schweiz hade flera chanser att kvittera. Bland annat sköt Tranquillo Barnetta ett hårt skott som Petr Cech räddade och inhopparen Johan Vonlanthen hade ett skott i ribban men hemmanationen kunde aldrig spräcka nollan. Dessutom ville de högljudda hemmafansen att Schweiz skulle tilldömas en straff när tjecken Tomas Ujfalusi fick bollen på handen men den italienske domaren Roberto Rosetti valde att inte blåsa i pipan.

- De (schweiziska spelarna) kan gå ut från arenan med huvudet högt för det var en bra prestation. Förlusten var oförtjänt. Vi hade tillräckligt med chanser för att minst få oavgjort om inte vinna matchen, sade Schweiz förbundskapten Köbi Kuhn.

Frei dominerade

För Schweiz var det en bitter förlust. Förutom att de förlorade matchen blev de också av med sin lagkapten, Alexander Frei. Frei dominerade spelet under den första halvleken och hade en rad bra målchanser. Men strax innan pausen skadade han sitt knä i en närkamp med Zdenek Grygera. När Frei linkade av planen kunde han inte hålla sig utan tårarna forsade hos den förkrossade anfallaren. Kan Frei inte spela mer i mästerskapet är det ett stort avbräck för Schweiz, han har gjort 35 mål på 59 landskamper.

För Schweiz var det sjunde EM-matchen genom tiderna och de har fortfarande aldrig vunnit. Nästa chans att bättra på den bistra statistiken blir på onsdag när laget tar emot Turkiet hemma i Basel.

TT

Publicerad 2008-06-07 kl 21:10
Annons
Annons
Annons