POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Mattsson fortsätter träna Banguras i Sierra Leone: ”Målet är VM 2014”

Lars-Olof Mattsson får fortsätta i Sierra Leone. Nu ska han bygga laget kring AIK:s Banguras – och målsättningen är tydlig.
- Det stora målet är att ta sig till VM 2014, säger han till fotbollskanalen.se.

Lars-Olof Mattson skrev kontrakt över en match och fick tre dagar på sig som förbundskapten i Sierra Leone. Sedan var det dags för ödesmatch mot Niger i kvalet till afrikanska mästerskapen. Matchen förlorades och mycket talade då för att Lars-Olof Mattsson skulle få lämna uppdraget. Men under fredagen fick han besked – man vill ha honom kvar i Sierra Leone.

- Igår var jag i samtal med idrottsministern Paul Kamara och han vill att jag ska fortsätta, berättar Mattsson.

Sierra Leones landslag är kanske inte ett av världens mest kända. Men i Sverige har en viss Mohamed Bangura satt laget på fotbollskartan, och Mattsson menar nu att det är kring Mohamed och AIK:s andra Bangura, Teteh, som han ska bygga sitt lag.

- Mycket av laget kommer att byggas kring de två. De är mycket bra spelare. Mohamed har en väldigt ljus framtid. Han har rätt inställning, attityd och jobbar hårt. Jag kan inte se något som ska stoppa honom från att ta väldigt stora utvecklingskliv. Jag ser framöver att han kan komma till en liga som är en av de bästa i Europa.

Bangura riktade annars viss kritik mot Mattsson efter matchen mot Niger, enligt medier i Sierra Leone, och menade att svensken spelade spelare på fel positioner.

- Men han gick ju ut igår i svensk radio och dementerade det i direktsändning, säger Mattsson och viftar bort den kritiken.

För värmlänningen, med meriter i bland annat Degerfors, Häcken och U21-landslaget, är förstås Sierra Leone något helt annorlunda än vad han upplevt tidigare. Men Mattsson är entusiastisk när han pratar om landets fotbollsmässiga potential – och menar att VM 2014 är en realistisk målsättning.

- Det sprutar fram talanger. Det stora målet är att ta sig till fotbolls-VM 2014 och då är de flesta spelarna i rätt ålder. De spelarna som laget byggs kring nu är födda mellan -88 och -93 – och de ska ju vara som bäst då.

- Fotbollsintresset i Sierra Leone är enormt. Jag går just nu på stranden och här är det oftast helt packat med folk som spelar fotboll. Alla spelar fotboll. Till och med de som är amputerade spelar fotboll, personer som skadats i kriget – de spelar med kryckor eller på ett ben.

Publicerad 2011-04-02 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå