Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Mellberg nöjd: Känts bra hela säsongen

Olof Mellberg har genomgående varit en av Sveriges absolut bästa spelare under EM-turneringen. I matchen mot Spanien belönades han med en femma både av fotbollskanalen.se och dess läsare.
- Jag är nöjd. De två första matcherna gick riktigt bra, säger mittbacken som nu drar söderut.

Från och med i höst återfinns Olof Mellberg i mesta italienska mästarna Juventus, efter åtta säsonger i Aston Villa. Därför var det viktigt för honom själv att göra en bra turnering att ta med sig till sin nya klubb. Och bra har det gått, det tycker han själv också.

- Ja, det kännner jag. De två första matcherna gick riktigt bra. Mot Ryssland gör ju hela laget en dålig insats, men visst har det gått bra. Det har känts bra hela säsongen i Villa också, så jag hade gott självförtroende inför turneringen.

Även om Olof Mellberg inte gjorde någon dålig match mot Guus Hiddinks mannar var det dock långt ifrån insatserna mot Grekland och Spanien. Mellberg förklarar:

- De fick lite för mycket ytor mellan lagdelarna, både mellan oss och mittfältet och mellan mittfält och anfall. Där kunde de rulla boll. De var energiska och när vi vinner tillbaka bollen kan vi inte hålla i.

- Vid 1-0-målet är vi ju en man kort i princip. Och det var många sådana situationer. Man hamnar lite på mellanhand, helt enkelt. I andra halvlek tvingas vi ligga högt med laget och det är ju inte vårt spel egentligen, men vi är ju tvungna.

Hur länge sedan var det ni blev så utspelade?

- Jag vet inte, det var väl mot Spanien i höstas möjligtvis, men det blir ju extremt när man hamnar i underläge och de kan spela på resultatet.

Har ni lidit av att det har varit så kort tid mellan matcherna?
- Ja, möjligtvis i den här matchen. Vi får springa så oerhört mycket, jämfört med de andra matcherna. Det fanns helt klart en trötthet i laget.

Nu får Olof Mellberg lite tid på sig att vila upp sig. Men snart väntar nya utmaningar. I Italien.

Publicerad 2008-06-19 kl 00:58
Annons
Annons
Annons