Messi fixade vinsten mot Brasilien - klackades fram på tilläggstid

Landslag

Leo Messi avgjorde landskampen mellan Argentina och Brasilien - hans första vinst över Brasilien.

Småtrevligt spel och ett par rätt bra chanser - men matchen blixtrade aldrig riktigt till när Brasilien mötte Argentina i Qatar på onsdagskvällen. Det vill säga, det blixtrade inte till förrän i 91:e minuten - och då var det Leo Messi som till slut fick höja armarna mot skyn.

Båda lagen hade haft chanser på mål men matchen såg ut att sluta mållöst när Lavezzi tjusigt klackade fram Messi på offensiv planhalva. lavezzi tog sedan en öppnande löpning och Leo Messi satte fart mot mål på sitt omissigenkännliga vis och målvakten Victor kunde inget göra när Barcelona-anfallaren säkert placerade in bollen med ett lågt skott.

För Leo Messi innebar vinsten att han för första gången på sex försök fick vara med om att besegra Brasilien i en landskamp.

Brasiliens bästa chans kom i 16 :e minuten då Dani Alves prickade ribban efter samarbete med Neymar.

Värt att notera är att Javier Zanetti, som alltså är tilbaka i landslaget, gjorde sin 138:e landskamp!

Brasilien-Argentina 0-1
0-1 91' Messi

* * *

91 min. Messi, vem annars... Lavezzi klackar fram bollen och gör sedan en öppnande löpning för Messi som sätter fart och placerar in bollen bakom Victor i brassarnas mål. Argentina mot segern mot rivalen från norr.

85 min. Ramires byts ut mot Jucilei som därmed gör sin andra landskamp

81 min. Och där vaknar publ.liken till ordentligt. En ur publiken har tagit sig in på plan och hinner springa runt lääääääääänge innan vakterna som inte såg ut att ha något vidare klipp i steget kunde stoppa honom.

72 min. Och brassarna byter för första gången. Douglas in på plan för Ronaldinho.

69 min. Javier Pastore byter med Juan Jose D'Alessandro.

65 min. Alltså, Neymar ligger ner väldigt mycket...

57 min. Fin kontring av Argentina där Victor inte lyckas boxa undan Lavezzis inlägg utan bollen hamnar hos Pastore som skjuter två gånger utan att lyckas få bollen i mål.

54 min. Ooooooh, nära skjuter inge hare - men ändå. En Ronaldinho-frispark är på väg att perfekt hitta Thiago Silva men bollen går lite för högt för mittbacken som försöker nicka ett par meter från mål. Den hade nog suttit om Silva fått pannan ordentligt på bollen.

46 min. Ett byte i halvtid. Higuain ut - Lavezzi in.

45 min. Halvtid och fotfarande m,ållöst. Det har dock inte saknats chanser eller trevligt spel.

44 min. Wow, två legendarer sida-vid-sida på läktaren! Alex Ferguson och Zinedine Zidane ser ut att trivas rätt bra på läktaren.

28 min. Otrolig dubbelrädnding av Victor i Brasiliens mål. Efter att ha räddat skott nummer ett från Higuain landar bollen hos Pastore som bara är ett par meter från mål utan att uppvaktas av brasilanska försvarare. Men en liggande Victor lyckas parera även det skottet.

21 min. Marscherano är nära att göra ett "snyggt" självmål när han ska rensa till hörna.

16 min. Direktspel mellan Neymar och en offensiv Dani Alves ger den senare ett skottläge och Barcelonabacken drar till men bollen tar i ribban, matchens bästa chans.

7 min. Lite fint direktpassningsspel mellan Robinho och Ronaldinho men stickaren till Neymar är Romero först på.

5 min. Brasilien får ett bra läge utanför straffområdet efter att Neymar gjorts omkull. Ronaldinho ställer upp i vad som nog får betraktas som ett av hans favoritläge. men, friskaprken går i muren och returen går utanför

Publicerad 2010-11-17 kl 21:05