VM-Kval Sydamerika

En fantastisk frispark – och två framspelningar.
Lionel Messi låg bakom allt i Argentinas seger mot Colombia i natt.

Lionel Messi nätade för Argentina mot Colombia.

Argentina hade inför nattens möte med Colombia fått en tung start på VM-kvalet. Laget hade förlorat två raka matcher varav 3-0-förlusten mot Brasilien senast sved rejält.

Men natten mot onsdagen fick man revansch. Hemma mot Colombia satte man nämligen gasen i botten direkt och redan efter tio minuters spel spräckte Lionel Messi nollan genom att trycka dit en mycket vacker frispark. Dryga tio minuter senare utökade Lucas Pratto 2-0 och under matchens slutminuter satte Angel di Maria sedan slutresultatet med sitt 3-0. Messi agerade framspelare till bägge målen.

Segern innebär att Argentina nu placerar sig på en femte plats i kvalgruppen, just över strecket.

Även Brasilien tog i natt tre poäng. Gabriel Jesus och Renato Auguso blev målskyttar då man avfärdade Peu med 2-0 på bortaplan. Brasilien leder gruppen på 27 poäng efter åtta segrar på de tolv inledande matcherna.

Publicerad 2016-11-16 kl 07:46