Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Metzelder har Spanien som favorit

Mittbacken Christoph Metzelder lägger över favoritskapet i kväll på Spanien. Inte bara på grund av skadan på Michael Ballack, Real Madrid-backen menar också att Spanien har spelat bäst hittills under turneringen.
- De är det enda laget som har spelat bra genom hela turneringen och har knappt visat prov på någon som helst svaghet, säger han.

Men är det någon som vet svagheterna i det spanska laget så är det Metzelder. Han spelar normalt tajt försvarsspel med Iker Casillas och Sergio Ramos och kan kanske dra nytta av sina erfarenheter från klubblaget.
- Våra scouter har kollat på Spanien en längre tid nu och de vet helt klart mer om dem än vad jag gör, men jag kan en del om spelarnas mentalitet och vet också hur man ska spela emot dem. Jag kommer att ge mina lagkamrater några tips men det lär nog inte bli avgörande.

Metzelder berättar att han har haft kontakt med sina Real Madrid-lagkamrater inför finalen.
- Vi har skickat gratulationer till att nå finalen och vi kommer verkligen bra överens. Men det kommer vi lägga på is under 90 minuter när vi ska göra allt för att våra respektive länder ska vinna titeln.
Men den före detta Borussia Dortmund-backen tror inte att respekten bara kommer från tyskt håll. Tyskland är en stornation och det lär sitta i det spanska medvetandet.
- Vi vet att de är bra, men de har också stor respekt för oss och sättet som vi spelar på.

För Tyskland är mästerskapsfinal en van situation. Det gäller inte alls för Spanien och det kan komma att fälla ett avgörande på Ernst Happel Stadion i kväll. Men båda lagen dras med skador på nyckelspelare, lagkaptenen Michael Ballack i Tyskland och skyttekungen David Villa i Spanien. Villa är definitivt borta och i skrivande stund ser det riktigt illa ut även för Ballack. Vem kommer saknas mest?

Läget i lagen

Tyskland : Frågetecken för Michael Ballack, som troligen inte hinner bli spelklar från sin vadskada.

Spanien : David Villa missar finalen med en ljumskbristning.

Preliminära startuppställningar

Tyskland: Jens Lehmann – Arne Friedrich, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Philipp Lahm – Bastian Schweinsteiger, Tim Borowski, Torsten Frings, Tomas Hitzlsperger, Lukas Podolski – Miroslav Klose.

Spanien: Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila – Andrés Iniesta, Marcos Senna, Xavi Hernandez, Cesc Fábregas, David Silva – Fernando Torres.

Tidigare EM-möten mellan lagen

EM 1984 Frankrike
Gruppspel omg 2
Västtyskland-Spanien 0-1 (0-0)
0-1 Antonio Maceda (90). Publik: 47 691. (Paris)

EM 1988 Tyskland
Västtyskland-Spanien 2-0 (1-0)
1-0 Rudi Völler (30), 2-0 Rudi Völler (50).
Publik: 63 802. (München)

Matchen startar 20.45 och sänds i TV4 med start 19.20.

Dennis Ernst, Fotbollsverige.se

Publicerad 2008-06-29 kl 10:09
Annons
Annons
Annons